Vi er da en familie på fire som har overtatt gård på Fitjar på øyen Stord som ligger mellom Haugesund og Bergen.

Det er Ina Soltvedt Tufteland (født 1979) som har dratt dyrerikdommen og da særlig hester og hunder med til Fitjar. Vi er da særlig opptatt av nordlands/lyngshesterhester og driver oppdrett, rideskole og mye mer med denne rasen, Ina fikk også sin første collie (lassiehund) i 1991 og har drevet oppdrett av collier siden 1993, har eid og oppdrettet n/l-hester siden 1994. Ina jobber mest med hest, rideundervisning, skoing og andre dyr, men jobber også i verna bustad med psykiske utviklingshemmede.

Ole Johnny Tufteland (født 1974)har måttet venne seg til hestegalskapen og har innsett at hest slett ikke er så dumt å holde på med, Ole Johnny har jobbet med mye forsjelligt, kjørte blandt annet buss i ca 10 år før han startet i firmaet Risa som driver med veivedlikehold, det er hans "barndomsgård" som vi no driver sammen.

Nicolai Tufteland (født 1999) rir og kjører hest og har deltatt på flere sprangstevner med hesten Rimfaks fra Moan med gode resultat, no har han fått seg ny lærehest i Kyra, han spiller også fotball og koser seg med hunden "sin" Happy. Nicolai fikk faktisk sin første hest Grutnes Ahvrum, kalt Nicoline, før han ble født og han begynte å ri før han kunne gå.

Ole Cato Tufteland (født 2003) hadde Tufte Prinsen som sin hest helt fra Tufte Prinsen ble født (de to var på førsteside i avisen Sunnhordland i 2008), Ole Cato var ikke særlig glad da han ble solgt, men Tufte Prinsen står heldigvis fortsatt oppstallet på Stall Tufte og Ole Cato har no overtatt Nicolai sin "gamlehest" Agda, no skal også Ole Cato få sin "egen" hund da vi skal beholde en av tispevalpene som ble født 09.05.09 og Ole Cato er en mester i å kose og stelle med valpene.

Om noen har lyst å komme innom oss på besøk for en titt på våre hester og/eller hunder er det bare koseligt, men husk å gi besked først, da vi alltid har mange baller i luften.
Velkommen til Stall Tufte/kennel Farm and Family
Mvh Ole Cato, Nicolai, Ina og Ole Johnny