INFO/NYTT FRA OSS
[2003
-> 2012]

 

 

 

30.06.12: NM i brukshestriding og brukshestkjøring

Juni-12: Sikita blir parret med Happy, så vi håper på valper i August, ta gjerne kontakt om du er intrisert, alle valpene vil bli mørk sobel, da Happy er dominant sobel og Sikita er tricolor, mer info kan leses under våre hunder. No har vi ikke hatt valper her på gården siden Sikita selv ble født for litt over 3 år siden, så vi håper inderlig at det blir valper no, og gleder oss mye til det.
bilder kommer

18.06.12: Skåtes Hedda til Stall Tufte
Hedda er en 3-år gammel nordlandshest/lyngshest, hun er brun med stjerne, hun skal stå her for å trenes og rides inn. Vi gleder oss til å sette i gang, hun er meget vakker og er ganske kraftig og har mye man og hale.

16.06.12: Sølvana og Strækningens Medina ble kjørt på sommerbeite på Tysnes og skal gå der med Tufte Bella og en liten flokk med geiter.

14.06.12: Maj Bella kjørt til Stord
På grunn av at vi beholder den kårete hingsten Tufte Timian under Maj Bella, har vi bestemt oss for å selge henne, hun ble derfor i dag kjørt til Stord hvor noen skal ha henne på prøve i ca 4 uker. Vi ønsker dere lykke til og håper dere kommer til å like henne like godt som oss. Maj Bella er en fantastisk hest med mye erfaring og mye personlighet.

12.06.12: Hegerlands Anton og Maj Bella kom hjem fra Voss jordbruksskule
Endelig kom hestene hjem igjen, vi hadde gledet oss lenge. Line og eg måtte dagen etter ri Maj Bella. Anton var desverre kvelden før blitt sparket av en annen hest og var halt og hoven på venstre bakfot, så vi må nok bare vente før vi får ri og kjøre han.

bilder kommer

11.06.12: Dyredag på Rimbareid barneskole
Nicolai valgte å ha med seg hesten sin Kyra på dyredagen, Kyra taklet utfordringen som om det var helt naturlig å være på en skole blandt mange andre dyr og høylydte barn, flink hest som fikk lang kø av jenter og gutter som ville ri.

07.06.12: Tufte Tiara hentes av nye eiere
Ny eier har ventet tålmodig for å se om Tufte Tiara er blitt drektig, hun har gått med hingsten Skogans Grane så vi krysser fingre og tær for at hun er blitt drektig og får et vakkert føll neste vår. Kjøper fikk ri og kjøre Tufte Tiara slik at de kunne bli bedre kjent med henne før de tok henne med seg hjem. Tufte Tiara bor no på Lindesnes sammen med 2 dølahestvallaker. Ønsker nye eiere masse lykke til med denne perlen av en hest, Tufte Tiara er helt fantastisk hest på alle områder, dere er heldige for å fått dere en så fantastisk hest. Vi beholder selv hennes helbror Tufte Tarzan som i april i år ble kåret. Vi kommer til å savne henne masse og kommer aldri til å glemme henne.

bilder kommer

31.05.12: Serpiko og Victor kjørt til sommerbeite på Vodlen.

26-27.05.12: Barneriding under hådballfestivalen på Stord
Tufte Prinsen og Kyra gikk ca 4 timer med jenter og gutter som ville ri, begge hestene oppførte seg eksemplarisk, men det var noe for varmt for både hestene og oss leiere. Nicolai og Katrine var veldig flinke og holdt ut til siste runde, så tusen, tusen takk til dere begge 2.

25.05.12: Halvardstausa/Sølvana kommer hjem igjen
Etter å ha vært satt vekk på prøve for salg, kom forvert frem til at de ikke ville kjøpe henne likevel på grunn av egne helseproblemer, men må innrømme at det var godt å få denne vakre og snille hesten hjem til Stall Tufte igjen.
bilder kommer

17.05.12: Tirill Fitjarjento fikk føll, stolt far er Rambo Råfaks
På selveste 17 Mai fikk altså Tirill sitt utrolig vakre og velskapte hoppeføll. Føllet er mørk gult med stort bliss, akkurat som sin pappa, føllet skal hete Tufte Myla, selvom det ikke er vi som eier hoppe og føll no.

bilder kommer

12-13.05.12: Tufte Tiara er solgt og ble i helgen bedekket med hingsten Skogans Grane

bilder kommer

06.05.12: Dressurtrening med Linn Kristin Stavang
Rambo Råfaks og Ina ridde på dressurtime og det gikk veldig fint, selvom Rambo Råfaks var veldig å snakke til de andre hestene.

28.04.12: Quite Max Fighter reiser tilbake til sine eiere i Bergen
I dag var dagen kommet for at Max skulle reise tilbake til sine eiere, det har vært fantastisk kjekt å bli kjent med denne vakre og snille hesten. Tusen takk for at vi har fått gleden av å bli kjent med han. Ønsker dere masse lykke til videre med han og håper alt vil gå deres vei. Han er en herlig hest med mye kapasitet så vi gleder oss til å følge hans utvikling i fremtiden. Og vi kommer nok innom og besøker han innimellom. Vi kommer til å savne han mye, dere er heldige som eier en slik hest. Siden vi fgørst var over med fergen, reiste vi til Myksvoll også og hentet hjem Tufte Tarzan som har stått hos fam. Myksvoll siden hingstekåringen, han har der stått sammen med den nykårete hingsten Myksvoll Aron. Tusen takk til fam. Myksvoll som var så greie at de tok med ene hingsten vår hjem etter kåringen.

bilder kommer

25.04.12: Bilder av de 4 varmblods ridehestene som no står på Stall Tufte
På bildene:
Borket svensk varmblods ridehest hoppe 1 år
Lys brun dansk varmblods ridehest hoppe 2 år
Rødskimmel norsk varmblods ridehest vallak 3 år
Mørk brun hollansk varmblods ridehest vallak 14 år (?)
bilder kommer

20-22.04.12: Hinstekåring på Stav
Rask info(mer info og bilder kommer): Rambo Råfaks: 3pr, Tufte Timian: kåret (må vise ekstriørbedømming og avsluttende prøve UB før eventuell premiering), Tufte Tarzan: Kåret


19-20.04.12: Avslutning på UB 2012
bilder og info kommer

14-15.04.12: Dressurtrening Stall Tufte med Linn Kristin Stavang
Ekvipasjer på Stall Tufte som deltok:
Victor og Christine
Serpiko og Hanne
Max og Ina

15.04.12: Hundeutstilling Bergen
Sikita og Happy ble vist
info kommer

14.04.12: Grønt kort kurs Stord
Fra Stall Tufte har Nicolai, Line og Katrine vært med.

Mars-April-12: Innriding av Quite Max Fighter
Den lille åringen Max som kom til oss for nesten 2 år siden, er no blitt en stor gutt på rundt 170cm i mh, han har utviklet seg enormt og har fått kraftige og gode bein. Max er en Holsteiner som er registret i Norsk Varmblod med spranghestavstamming. På en måte er det litt trist å innri Max no, for da vet vi at det ikke er lenge til han skal hjem til Bergen og sine eiere. Max er veldig godt likt på Stall Tufte. Han ble kastrert i november. Det har vært veldig kjekt å jobbe med Max, han er snill, rolig, men har krutt og fart når det trenges. Han har vært veldig snill og ukoplisert å ri inn og han er fantastisk å ri på, når han får mer styrke og rutine, kommer han til å nå langt.
bilder kommer

 

13.02.12: Frøken Desirè blir hentet til Stall Tufte
Siden desember har denne meget vakre åringen ventet på oss til denne dagen, i dag fikk vi endelig hentet henne. Vi rakk ikke vetrinærtimen vi på forhånd hadde bestilt, så derfor fikk vi ha hesten på Husaby Hastklinikk til onsdagen, da vi fikk ny time hos en distriktsvetrinær i Skara, når hesten skulle importeres til Norge måtte vi ha en distriktsvetrinær til å ha en sjekk på henne før vi kunne få lov å ta henne over grensen. Kvelden før var vi også innom et sted og kjøpte med oss en vakker. eldre, men godt velholdt og brukbar slede, så vi håper på sledeføre til vinteren igjen. Mer info om Desirè kommer under våre hester etterhvert. Hun er hvertfall en borket (på svensk gulbrun) svensk halvblod med fulle papirer og er registrert i ASVH (avlsforeningen for svenske varmblodige hester), hun har et vakkert bliss og hvite avtegn på alle 4 bein. Hun ble hentet på Øland, helt sørøst i Sverige, og kommer fra en stor gård som driver oppdrett av halvblod, ardenner og i tillegg har mye storfe og andre dyr. Desirè er nesten uhåndtert så vi fikk ikke på noen transportbeskyttere før vi fikk henne på hengeren. Hun er virkelig vakker og vi takker så mye for at vi fikk lov til å kjøpe denne perlen av en hest, det skal bli særdeles spennende å følge henne fremover. Hun er av dressuravstamming og skal brukes til riding og avl, muligens også kjøring.
bilder kommer

12.03.12: Oppstart UB (utvidet bruksprøve) 2012
I dag var dagen kommet, vi har jo gruet oss, men samtidig skal det være veldig fint å bli ferdig med dette, hingstene Tufte Timian og Rambo Råfaks ble i dag vist i kjøring og riding for testpersonalet på Norsk Hestesenter, det gikk veldig fint med Rambo Råfaks, han var rolig, lydig og snill både under riding og kjøring, Tufte Timian hadde derimot mye lopper i blodet og kunne nesten ikke stå stille, Ole Johnny måtte holde han da vognen skulle festes og holdt i bakke måtte taes på nytt etter litt tilsnakk, hesten vibrerte, under riding var han også veldig giret og tok faktisk et lite bukkesprang ved gallopfatningen, men alt i alt gikk det veldig fint og begge hingstene kom gjennom vetrinærsjekken også, så no er det bare å vente i ca 6 nervepirrende uker for å få resultatene. Krysser fingre og tær.
bilder kommer

 

01.03.12: Påmeldingsfrist for hingstekåring på Stav: siden Tufte Tarzan enda ikke har blitt festet i vogn, måtte vi gjøre det i dag, kunne jo ikke melde han på til kjøreprøve uten å ha hatt vogn på han først, Tufte Tarzan har derimot vært mye med festet bak vogn på Tufte Timian og Rambo Råfaks, så da han i dag ble festet vogn på selv, var det akkurat som om han tenkte: endelig min tur, dette har eg ventet på og Tufte Tarzan oppførte seg veldig fint med vogn og var veldig flink, så no er det bare å trene masse på kjøring med vogn før kåringen.

25.02.12: Tufte Savanna og Tirill Fitjarjento ble hentet av nye eiere
Begge hestene ble hentet i dag og skulle haes på prøve i ca 2 uker før de skulle bestemme om de ønskes kjøpt, no er begge hestene kjøpt. De bor no på stor gård i Stavangerområdet med masse kuer og har fått flotte og store beiter og nye eiere er veldig fornøyde. Savanna satte veldig pris på å få med seg stødige og trygge Tirill til nytt hjem, da hun har stått på Stall Tufte hele sitt liv og syntest det var litt skummelt å reise til nytt hjem. Ønsker dere masse lykke til med hestene og gleder oss til føll.
bilder kommer

 

23.02.12: Tufte Maybelline reiser til ny eier
Idag kjørte eg Maybelline til hestetransport som skal frakte henne til ny eier på østlandet, hun skal der være selskap til en varmblodstraver vallak, og hun skal også kjøres inn når den tid kommer, ønsker ny eier masse lykke til med en vanvittig flott og grei hest og håper også at dere kommer dere på utstilling snart, vi kommer til å savne henne.
bilder kommer

Jan-Feb-12: Shaker og Tufte Lynet flytter til annen stall
Ønsker dere begge masse lykke til videre med deres fantastiske hester.

20.11.11: Brukshestkjøring på Tysnes
Fra Stall Tufte deltok Tufte Timian og Rambo Råfaks med kusk Ina og medhjelper og fotograf Nicolai, begge hingstene har tidligere dradd 4-hjulsvogn et par ganger hver så forventningene var ikke de største. Timian var rimelig hingstete og ble gjennomvåt av svette bare av å stå festet, de var en brunstig kaldblodshoppe i luftegården rett oppforbi. Eg fikk med meg Gunvald som medkusk, Nicolai skulle egentlig være medkusk, men hingstene var så giret at eg tror det var like greit han bare tok bilder i dag. Begge hingstene gjennomførte bruksprøvebanen veldig fint, selvom det ikke var spesielt gøy å måtte stå og vente, flinke gutter tross alt og god miljøtrening.

bilder kommer

12.11.11: Hundeutstilling Stord
Herfra ble Sikita og Happy stilt
info kommer

 

05.11.11: Alle hundene til mamma ( kennel Beauty Coll )var her i helgen, 12 collier og 1 labrador å passe denne helgen, det var livlig og kjekt, flott gjeng
bilder kommer

30.09.11: Banehopping Stord
Fra Stall Tufte deltok Kyra og Nicolai i 70cm og fikk desverre et stopp, Rambo Råfaks og Ina deltok i 50 og 70cm og fikk clear round sløyfe.

07-09.10.11: Sverigetur
var og besøkte venninde og vetrinær Torunn Mehammer og fikk skikkelig omvisning på deres hesteklinikk, Husaby Hastklinikk, link: http://www.husabyhastklinik.se/ , må si at vi ble mektig imponerte over anlegget og planene de har fremover for klinikken, og så har de den store, flotte ridehallen der også. Torunn med familie har også kjøpt en kjempefin gård som vi var heldige å få lov å overnatte på. Vi så også litt på hester selvsagt og et par stk ridde eg også. Tusen takk til Torunn med familie for gjestfriheten deres.

bilder kommer

 

30.09.11: Tufte Timian og Tufte Tarzan hentet hjem fra beiter

25.09.11: Hestens dag på Stord
Fra Stall Tufte deltok Serpiko, Grane og Kyra
bilder og mer info kommer

 


24.09.11: Brukshestkjørekonkuranse på Voss
Fra Stall Tufte deltok Kyra med kusk Nicolai, 12 år, og Tufte Ramira med kusk Lindy, siden min hest sto på Voss, lånte eg han og kjørte gjennom banen med Hegerlands Anton også, må si at alle 3 hestene gjennomførte banen veldig bra og viste alle på Voss hvor gode nordlandshest/lyngshest er til brukshestkjøring. I tillegg var dette første gang for hestene Kyra og Tufte Ramira og deres kusker, imponert over hvor bra de gjennomførte. Dette var ikke noen konkuranse med plasseringer og slikt, mer et treningstevne, så vi fikk ikke noe resultater eller hvor mye feilpoeng det ble på våre runder, men en veldig fin erfaring og veldig gøy, anbefales.
bilder kommer

17-18.09.11: Horsemanshipkurs på Stord
Eg var med med 2 hester, brukte Strækningens Medina ved treningen fra bakken og brukte Rambo Råfaks når vi skulle ri, var ikke spesielt imponert over kurset, men grei miljøtrening for begge hestene, Medina imponerte da hun surret seg skikkelig fast i leietau og bare sto rolig og ventet på hjelp, det lønner seg å løre hesten å gi etter for trykk på beina med tau.

bilder kommer

13.09.11: Tufte Tiara ble kjørt til Tysnes, hvor hun skal fungere som selskap og reservemamma for Tufte Bella, siden hennes mor, Halvardstausa/Sølvana skal settes på prøve før eventuelt salg,

09-11.09.11: Tufte Tiara på hoppeutstilling i Seljord
Vi reiste bortover på fredagen, da tok vi med oss en meget vakker shetlandsåringshingst som var solgt til noen østpå, lekker og lettbygd hingst.
På lørdagen skulle vi starte med felles ekstriørbedømming og så var de inne hver for seg, litt senere var det å stille seg i kø for å ta kjøreprøven, Tufte Tiara er jo lite kjørt, men stødig og lydig, desverre ble hun noe stresset da vi sto og ventet sammen med flere andre hester, så da det ble vår tur, slet vi med å stå i ro når vognen ble festet, utenom det, gikk kjøreprøven helt greit og vi kunne senke skuldrene og bare vente på premieutdeling senere på dagen.
Resultat på kjøreprøve ble: 7-7-7,5-7-7, som ga 35,5 i snitt, og på lynne fikk hun 10, komentar på kjøreprøven var: hyggelig unghest med gode bevegelser
Resultat på ekstriørbedømmelsen: 8-8-6,5-8-7,5, hun fikk 3pr, kv.1 og ble beste nordlandshest hoppe på utstillingen, var med i konkuransen om dagens hest, dommeromtale: lettbygd hoppe av god type, kort hals, god bog og godt slutta kropp, godt markert, men kort manke, god dybde, toppet kryss, paralellforsjøvet hf, inntåa vf, ledige, gode bevegelser.
Så var det litt til å gå litt rundt og få med seg litt av alt som var utstilt på Dyrskuen, det var veldig mye fint å se, når vi skulle reise hjemover på søndagen, kjørte vi innom en gård og skulle laste innpå en Telemarkku og en Telemarkstutekalv som naboen vår skulle ha. Kalven lå foran i hengeren under høynettet til Tufte Tiara og de 3 ble gode venner på turen hjemover.

bilder kommer

10.09.11: Happy på utstilling
mer info kommer

29.08.11: Hegerlands Anton og Maj Bella ble i dag kjørt til Voss Jordbruksskule, de skal i vinter bli brukt ved hestelinjen på Voss til både riding og kjøring (Anton). Samme dag hentet vi hjem Rambo Råfaks fra slippet i Bergen hvor han gikk med 1 hoppe, Tirill Fitjarjento, så vi er spent på føllet som kommer neste vår.

21.08.11: Victory, eller bare kalt Victor kom i dag til Stall Tufte, han skal stå oppstallet hos oss denne vinteren slik at eier Christine får trent han, Victor liker ikke å bli ridd på tur, så da er det greit at vi har ridebane like nedfor stallen. Victor er en mørkbrun hollansk varmblodsvallak (KWPN)med hvite avtegn og ca 175 cm i mh, velkommen til oss, håper dere vil trives.

bilder kommer


21.08.11: Agda reiste til ny eier i Sveio, vi kjørte henne dit selv, hun skal bo på gård med masse kuer og har fått en svart shetlandshoppe som selskap, vi vet Agda har det bra og at nye eiere er kjempefornøyde med henne, vi ønsker de uansett masse lykke til videre med denne fantastiske, gode og snille hesten. Vi er mange her som savner henne. Vi hadde også med oss Skogans Moriana med føllet Skogans Arvi sørover i dag og de ble på Agda sitt nye hjem, hentet av oppdretter som har solgt hoppen som skal til ny eier når Arvi er avvendt. Moriana ble ridd litt da hun sto hos oss til bedekking siden hun skulle på hoppeutstilling og ha rideprøve. Moriana fikk en god rideprøve og fikk 2pr, kv.1, gratulerer oppdretter og utstiller m.f.


05-07.08.11: NM / Nordisk mesterskap i brukshestkjøring og skogshestkjøring i Seljord
Ina og Hegerlands Anton deltok i brukshestkjøring på lørdagen og kom på en sterk og meget god 4.plass i NM, Anton var superflink og de småfeilene vi fikk er bare småting. ingen utestenginger. Gratulerer også til Høgmo Lotus og Odd Arne som ble norsk og nordisk mester i brukshestkjøring og til Snehvit og Rune som tok 3 plass i norsk og nordisk, 2 plass i NM gikk til fjordingen Hjellaren og Gunvald, så med kun 3 n/l-hester som deltok, gjorde de det veldig bra, med 1, 3 og 4 plass.
Først er det bilder av NM og Nordisk mesterskap i brukshestkjøring, nederst kommer noen bilder av NM og Nordisk i skogshestkjøring, n/l-hest Snehvit ble vinner i skogshestkjøring.
rygge ut av garageskremselhindervakker dølanton rygger i vinkelanton skremselhinderanton stopp nedoverbakkeanton rygger inn i garage
anton stopp i oppoverbakkeanton plataanton trangt romdøl trangt romhjellarensnehvit
høgmo lotusdk fredriksborgershettis pirat
diger shire på 185 i mhskogshest8-hjuls tømmervogn

03.08.11: Skogans Grane får hoppebesøk; Skogans Moriana med føllet Skogans Arvi etter Skogans Frikk
Så da ble det 2 hopper på Grane denne sesongen. Grane er så grei med føllet, de sover sammen og klør hverandre og har det supert sammen, gode Granegutten.


28-31.07.11: NM for nordlands/lyngshester i Skien, Klosterskogen Travbane og Ridesenter
Vi var hele 15 stk i reisefølget fra Fitjar til Skien og i tillegg dukket andre opp for å se på/ heie på oss, veldig koselig. Vi hadde en kjempekjekk helg med mange gode minner, så dette må vi gjøre igjen en gang. Og vi er godt fornøyde med alle ekvipasjene vi hadde med. Det eneste vi ikke var fornøyd med, var den litt vel varme temperaturen med over 30 i skyggen.
Ekvipasjer fra Stall Tufte:
Nicolai (12 år)og Kyra
4 plass samenlagt,
5 plass i gallopløp,
dg i dressur LB0 ; desverre fikk ikke Nicolai tatt opp begge tøyler etter fritt skritt og dermed gikk Kyra utfor gjerdet, men det var så flinke og husket hele programmet.
dg i travløp; Kyra galloperte desverre 3 ganger, det var begges første gang med travsulky
13 plass i sprang 70cm med 12 feil
Karine og Tufte Lynet
3 plass i gallopløp
9 plass i dressur LB0 med 56,96%
11 plass i sprang 70cm med 12 feil
Katrine og Tufte Prinsen
22 plass sammenlagt
10 plass i travløp
21 plass i gallopløp
17 plass i presisjonskjøring med 9 feil
Hanne og Kyra
17 plass sammenlagt
21 plass i dressur LB3 med 52,92%
10 plass i presisjonskjøring med 3 feil
10 plass i sprang 80cm med 8 feil
Line og Skogans Grane
12 plass sammenlagt
14 plass i presisjonskjøring med 6 feil
12 plass i gallopløp
1 plass og Norgesmester i sprangriding 80cm for n/l- hester senior 2011
Ina og Hegerlands Anton
10 plass sammenlagt
9 plass i travløp
20 plass i gallopløp
9 plass i dressur LB3 med 60,83%
6 plass i dressurkjøring med 55,33%
7 plass i presisjonskjøring med 3 feil (og nestbest tid, hadde ikke Anton vært redd kjegler med gule baller oppå...)
13 plass i sprang 80cm med 20 feil (ingen stopp, men sliten hest la seg på bommene)
flere bilder kommer
StallTufte gjengenanton liker ole cato

05-10.07.11 NM for islandshester på Stord


Juli-11: Føllet til Maj Bella vokser
Tusen takk til Karine for meget flotte bilder, løp og kjøp om du har tenkt å kjøpe føll, hun her sjarmerer i massevisJuni-august-11: Hundepass
Vi har i år som tidligere passet flere forsjellige hunder når deres eiere har vært på ferie, veldig koselig, bilder kommer
prinsprinsprinchepessalily

25.06.11: 4-H hadde aktivitetsdag på Stall Tufte
12 jenter i alderen 10-12 år hadde valgt hesteaktiviteter og var på Stall Tufte og var med å ridde og kjørte med 4-hjulsvogn.
Tusen takk til Hanne, Katrine, Vilde og Nicolai for all hjelp med hestene og takk til Karine for lånet av Tufte Lynet.

19.06.11: Familiedag på Stord (Stord ride og kjøreklubb):
resultater og bilder kommer

15.06.11: Dyredag på Rimbareid skole
Nicolai hadde med seg flest dyr av alle:
Hesten sin Kyra
Geiten sin Stephanie
Hunden Sikita
og en kanin og et marsvin
kyrakyrasikitastephanie

09.06.11: Tufte Timian slippes med hoppen Kanda
Etter å ha slept Tufte Timian med Kanda, kjørte vi Keino, svart 3-årshingst etter Waltenberg Odin, på beitet med Tufte Tarzan og Lomen.
timian og kandakeino til lomen og tarzan

05.06.11: Rambo Råfaks er lagshingst i avlslaget for n/l-hest i vest
Han ble i dag sluppet med en hoppe, Tiril Fitjarjento, det blir nok et fantastisk fint føll med særdeles gode bevegelser og bruksegenskaper
vakre rambo råfakstirilramborambo råfaks

04.06.11: Jørnstuens Krystall fikk i dag hoppeføll etter Hammeren
Vi gratulerer Kerstin med familie med et velskapt og friskt føll, føllet er brun (skimmel) med smalt bliss, vi er lovet bilder, så det kommer etterhvert.

02.06.11: Sølvana med føll og Agda til beite på Tysnes
Håper dere får noen fine skogsturer med våre flotte nordlandshester i sommer.
agdasolvanaagda og kvigene

30.05.11: Tufte Tiara og Tufte Savanna til beiter på Stord
Tusen takk til Svein og Sunniva for at dere har våre hester på beite. Legger ved bilder av innriding av Tufte Savanna og innkjøring av Tufte Tiara (begge født 2008 etter Rimfaks fra Moan).
savannasavannasavannatiaratiaratiaratiara
beite stordtiarasavanna

24.05.11: Tufte Timian og Tufte Tarzan ble kjørt til sommerbeite sammen med "onkel" Lomen (dølavallak)
Tusen takk til familie Bekkevold for at dere passer godt på våre hester og lar oss få bruke beitene til våre hester
timian, tarzan og lomennaboer

Mai-11: Nye bilder av Tufte Karisma
Takk til Lena for fine bilder av Karisma født 2010 (u: Kyra, e: Skogans Grane)
karismakarisma

21.05.11: Unghestutstilling på Bergen Travpark
Fra Stall Tufte ble følgende hester vist:
Quite Max Fighter
Strækningens Medina: 7-6,5-5,5-7-7, sløyfe
Høgstilt, edel åringshoppe av bra type. Lang og lavt ansatt hals. Steil skulder, lang manke. Kort kryss. Snau muskelsetting i overlinja. Spedlemmet, kniper under framknærne. Langt skritt, men stiv bakbeinsføring. Lette bevegelser i trav og galopp, men lite skulderfrihet og lite bakbeinsaksjon. Bærer preg av sterk vekst.
Tufte Tiara : 7,5-8,5-7-8-7,7, sløyfe
Dommeromtale: Sterkbygt, mektig hoppe av bra type. Noe konveks neserygg. Noe umarkert manke, ellers harmonisk, god kropp. Paralellforsjøvet framknær. Spede piper og gode høver. Aktive, gode bevegelser.
Tufte Tarzan : 8-7,5-7,5-7,5-7,7, sløyfe
Dommeromtale: Langlagt hingst av god type. Middels lang, velansatt hals. Steil skulder, men lang, godt markert manke. Foreløpig noe svak muskulatur i overlinja. Kort kryss. Noe umarkerte ledd, ellers bra bein. Gode høver. Lette bevegelser, men noe kort bakbeinsføring.
tufte tarzanmaxmaxmedinamedinamedinamax

Mai-11: Black Beauty solgt og reiser fra Stall Tufte
Vi håper ny eier er fornøyde og at Beauty får det godt i sitt nye hjem, håper også hun en dag får seg et nytt, eget føll, da blir nok Beauty glad. Marie, selvom du no ikke har egen hest, så er du velkommen til Stall Tufte på besøk og kanskje litt riding innimellom.


09.05.11: Dressurtreninger mandager på Stall Tufte med Silje Bjørnevik
deltagere:
Nicolai og Kyra
Katrine og Tufte Prinsen
Evy og Shaker
Hanne og Serpiko
Marie og Beauty
Line og Skogans Grane
Ina og Hegerlands Anton
granegrane og prinsenbeautyserpikoserpiko og beautypublikum


13.05.11: Maj Bella fikk hoppeføll etter Ruskens Solve og kastrering av Anton
hoppeføllet er sterkt, kraftig og veldig friskt, oppe og gikk på under 30 min, Maj Bella føllet rett utfor huset og eg satt med henne når føllet kom. Føllet er lyserødt eller mørkegult med stor stjerne, nydelig frøken med masser av fart, forventer mye av henne i fremtiden som konkuransehest. Begge foreldre har 2pr på utstilling og føllet er for salg.

I dag ble også vår hingst Hegerlands Anton kastrert, no har han 2 ganger blitt avist på hingstekåring og han vil få det bedre som vallak med mye mindre å stresse med.

29-30/4-1/5.2011: Hingstekåring på Stav
Lite visste vi da vi reiste hjemmefra at dette skulle bli vår aller beste hesteopplevelse, men med fantastiske kjøreprøveresultater på alle våre 3 hingster og 2 av 3 hingster kåret og Rambo Råfaks stilt som nr.1 i kvalitet, overgår dette alt annet vi har opplevd med hester oppgjennom årene, og vår drøm og håp om kåret hingst etter Rimfaks fra Moan ble oppfyllt, tilogmed 2 stk kårete hingster. Med 3 av de 4 beste kjøreprøvene for n/l-hest, så har vi nok en gang bevist at Rimfaks fra Moan avler gode brukshester.
Uten Lindy og Rune som hestepassere, medhjelpere (slaver), fotograf osv, hadde det aldri gått, så tuuuuusen takk for all hjelp, dere var fantastiske.
Hegerlands Anton:
Ekstriørpoeng: 8-8-5-6,5-7,1, lynne: 10, kjøreprøve: 43,5 som gir 8,7, helse: 5. Ikke kåret.
Hingst av god type med pent hode. Middels lang, bredt ansatt hals, ellers god kropp. Gode frambein. Rake, umarkerte haser. Velformete høver, med trange drakter. Kort og stivt skritt, med ustabil haseaksjon. Viste bra trav og god gallopp under løsmønstring.
Kjøreprøve: 9-7,5-9-9-9, sum 43,5, komentar: velkjørt hest
Rambo Råfaks:
Ekstriørpoeng: 8,5-8-8,5-8-8,3, lynne: 10, kjøreprøve 44,5 som gir 8,9 (utstillingens nest beste kjøreprøve av alle hingster og best av alle n/l-hester), helse: 9. Kåret, nr.1 i kvalitet
Harmonisk hingst av god type med godt preg. Pent hode. Velformet, bredt ansatt hals. God dybde og bredde. Velfomet kryss med god muskelsetting. Føre bein med velformete høver. Trang frambeinsføring, hjulbeint bak i både skritt og trav. Ledige, gode bevegelser med god framdrift. Beste mønstrer kl.2b og gavepremie for spiss kl.2b: dekken fra Agria.
Kjøreprøve: 9-7,5-9-10-9, sum 44,5, komentar: Meget velkjørt.
Tufte Timian:
Ekstriørpoeng: 8-7,5-8-7,5-7,8, lynne: 10, kjøreprøve 42 som gir 8,4 (beste kjøreprøve for 3-årshingster), helse: 10. Kåret.
Unghingst av god type. Pent hode. Middels lang, bredt ansatt hals. Seil bog. Toppet, langt kryss. Gode lår og underlår. Føre bein og gode høver. Korrekt beinføring. God framdrift i skritt. Ledig, godt trav. På framparten i galopp. Gavepremie for beste kjøreprøve for 3-årshingster.
Kjøreprøve: 9,5-7,5-8,5-8-8,5, sum 42, komentar: Velkjørt hest.
Så må vi ha takkeliste (ta vår takk til deg om det gjelder deg):
Takk til du som lånte oss flerhesters henger
Takk til du som hjalp å trene hingstene våre
Takk til du som hjalp å vaske hingstene
Takk til du som hjalp å pusse utstyret til hingstene
Takk til du som passet alle våre dyr, så vi kunne reise vekk
Takk til du som ønsket oss lykke til
Takk til du som tok bilder og delte med oss etterpå
Takk til du som hjalp oss å få alt gjordt på Stav
Takk til du som gratulerte oss etterpå
bilder kommer

29.04.2011: Sølvana (Halvardstausa) fikk hoppeføll etter Skogans Grane
et nydelig, langbent, friskt og sterkt føll uten avtegn, farge usikker, mest sannsynlig svart. Begge foreldre har 2pr på utstilling og føllet er for salg.


28.04.11: Maj Bella hentet hjem fra forvert
Tusen takk til Erika og familie for at dere har passet godt på henne i vinter og lykke til videre med egen hest.

9-10.04.11: Happy på dobbelutstilling
lørdag 9 april fikk Happy 1pr med kvalitet exellent, CK og reserve Cert, så nermt, men ikke nok til å bli norsk utstillingschampion.
Dommeromtale: utmerket type og størrelse, bra benstamme, velformet, maskulint hode, bra bitt, øyner og ører, tilv. hals, bra rygg og kryss, velkroppet, frie, men noe tunge bevegelser, utmerket pels
søndag 10 april fikk Happy 2pr
Dommeromtale: veldig gode bein og kropp, fin nakke, god overlinje, veldig maskulint hode, men trenger å fylle mer i bakhodet, bra hode og øyne, men ønsker mer søtt uttrykk, berer ørene fint, i god kondisjon og med god pels

08.04.11: Golden Oki Doki og Gina Elisabeth var på besøk
Gina var her og jobbet, hun hadde med seg sin flotte, store, varmblods ekstraver Golden, tusen takk for all hjelp, koselig å ha dere på besøk, dere er velkommen igjen. Rambo setter hvertfall pris på om Golden kommer på besøk igjen.

03.04.11: Banehopping på Stord
Deltagere og resultater fra Stall Tufte:
50cm:
Hanne og Tufte Prinsen, clear round
Nicolai og Kyra, clear round
Ina og Hegerlands Anton, clear roud
Line og Skogans Grane, clear round
70cm:
Ina og Hegerlands Anton, clear round
Line og Skogans Grane, clear round
85cm:
Hanne og Kyra, 4 feil
antongranekyrapremiering 50cm
grane og kyragraneanton 70cmantongrane 70cmkyra 85cm
ladyNV hingst

31.03.11: Skogans Grane fikk hoppe på besøk
Annie en rød hoppe med bliss, ble i dag sluppet med Grane, hun ble senere konstatert drektig med ultralyd, så vi ønsker eiere til Annie masse lykke til med følling neste år.
annieanniegrane og moriana med foell

21.03.11: Kjøreprøvetest hos Ole
I dag tok eg 2 av hingstene våre med til Ole og Gro for å kjøre med de et annet sted enn hjemme, Rambo Råfaks og Tufte Timian var begge 2 flinke gutter, så tusen takk til Ole for lån av vogn og hjelp.

16.03.11: Start av kurs på Stord, sprang og dressur

26.02.11: Jørnstuens Krystall ble hentet av ny eier og Shaker kom til Stall Tufte
Vi ønsker Kerstin masse lykke til med Krystall og ventende føll, en kan nesten ikke finne en mer kosete og god hest som Krystall, så vi håper inderlig at dere vil trives med henne og at hun vil gi dere mange gode opplevelser sammen. Takker også for behandling av Rambo Råfaks, det var veldig spesielt å se hvordan han behandlet hesten.
Så vil vi ønske fulblodsaraberen Shaker og eier Evy velkommen til Stall Tufte, håper dere vil trives her hos oss.
krystall og demonicakrystallkrystall og tiarakrystall og kyra
shakershakermaxmax

24.02.11: Tufte Safir reiste i dag til sine nye eiere
Vi ønsker ny eier Else Marit på Sørli Gård i Brumunddal masse lykke til med en meget flott og ekstriørmessig nydelig hingst med vakkert hode, om han ikke hadde vært klapphingst, hadde han blitt vist til kåring. No er han blitt vallak og vi håper nye eiere er fornøyde. Safir er en kjempekoselig og snill gutt.
antonmaxmaxsafirsafirsafirsafir

09.02.11: Strækningens Medina kommer til Stall Tufte
Vi hentet henne i Sandvikvåg, hun har i 5 dager stått på stall på østlandet før hun reiste vestover. Hun var rolig og fin når vi hentet henne og gikk rett innpå vår hestehenger enda hun hadde stått flere timer på hestebil, kjekk hest som fikk mye skryt av han som hadde hatt henne oppstallet på østlandet.
medina feb-11medina mai-11

03.02.11: Strækningens Medina (med Ina) riste fra Danmark

Januar-11: Vi har kjøpt hest i Danmark, snart kommer åringshoppen Strækningens Medina til Stall Tufte, vi gleder oss stort, vi har valgt å kjøpe unghest, da vet vi alt om hesten og den vil vokse opp blandt våre hester i ulendt terreng og lære seg å plassere beina sine. Hun er Dansk Varmblods ridehest etter Blue Horse Dicardo, hun er brun med bliss og høye sokker på begge bakbein. Hun har gått gjennom vetrinærsjekker og er røndket, alt ok. Bilder fått av oppdretter, takk Linda.
medinamedinamedina og sin mormedinamedina des-10medina des-10

30.01.11: Hentet hjem Krystall og kjørte Tiril Fitjarjento til ny eier
Jørnstuens Krystall skal bare være hjemme til ny eier kommer og henter henne

26.01.11: Demonica Lucille kommer til Stall Tufte
I dag ble 2 vakre shettishopper hentet hos fam. Mehammer på Tysnes, og Demonica Lucille skal bo hos oss fremover, hennes mor Sunshine skal være selskapsdame for Hilde sin fjording Emma (hun ble levert tilbake etter kort tid, da Emma ikke ville dele hverken mat eller stall med Sunshine). Demonica er født 06.06.06 og er brun uten avtegn, mor er Sunshine og far er Lockinge Mervin, hun er lite håndtert, så vi håper hun blir roligere og tammere no som hun skal bo hos oss. Vi er 4 stk som deler på henne: Hanne, Katrine, Karine og Ina.
demonica lucilledemonicagode venner

29.12.10: Hingster og vallaker i snøen
max

29.12.10: Jim-Aleksander og Viktoria har ridetime
granegranevakkertkyraendene klarer seg godt i snø


30-31.10.10: Ridekurs på Stord
Deltar fra Stall Tufte:
Nicolai og Kyra
Karine og Tufte Lynet
Marie og Black Beauty
Hanne og Serpiko
Ina og Hegerlands Anton


Oktober-10: Snø???
tufte tiaraHegerlands Anton


21.10.10: Tufte Karisma reiste til ny eier
Vi ønsker ny eier Lena masse lykke til med et meget vakkert og snilt føll. Håper dere vil trives med henne. Og kjekt at vi fikk mye skryt av henne av transportøren for at hun var så rolig og grei og gikk fint på hestebilen uten problem.
karismatiara og karisma

15.10.10: Pløying i Førresfjorden
Siden eg sist gang hadde bare 1 hest med til Førresfjorden (visste jo ikke at det måtte 2 hester til for å pløye), fikk vi ikke prøvd å pløye med vår(e) hest(er), men i dag var det ny mulighet. Tufte Prinsen og Rambo Råfaks skulle for første gang gå i 2-spann og dra plogen etter seg. Først måtte vi trene litt med et dekk og 2-spanntømmer, dette var ikke noe problem, så de ble forspent plogen og etter en del innstillingsproblemer med plogen var det klart for å pløye, begge hestene fungerte helt supert og jobbet godt, begge kunne også gå nede i fåren, veldig flinke, gule gutter som fikk mye skryt og oppmerksomhet blandt alle dølahestene. Tysværposten var og lagde reportasje. Ole Cato, Nicolai, Katrine, Anne og Ina var med hestene og vi hadde en veldig flott dag. Link til Tysværposten:

konsentrerteikke lett dette her
14.10.10: Tufte Tiran og Tufte Diamant reiste til ny eier
Vi ønsker ny eier Siri masse lykke til med 2 meget vakre, snille og smarte gutter. Håper dere vil trives sammen og vi gleder oss til utstillingsresultater.
tirandiamant

13.10.10: Tiril Fitjarjento og Jørnstuens Krystall reiste på for til Sotra (Bergen) og besøkte Tufte Trym
Silje og Karina skal ha de på for denne vinteren, ønsker dere masse lykke til og håper dere vil trivest sammen. Under 1km fra stallen de no skal stå i, bor Tufte Trym (3 år gammel rød hingst med hvit man og hale, u: Rimfaks fra Moan, u: Maj Bella). Vi stoppet ved veien og gikk opp for å hilse på Tufte Trym og for å ta bilder, han er virkelig blitt meget vakker.
tiril og krystall på nytt sted

Bildespam av Tufte Trym
tufte trymmye manbrun, kompisen til trym


10.10.10: Maj Bella ble kjørt til Erika på Fitjar
Erika skal ha Maj Bella på for denne vinteren, ønsker de masse lykke til og håper dere vil trivest sammen. Det blir veldig uvant å ikke ha Maj Bella på stallen i vinter, hun er den hesten som har bodd på Stall Tufte lengst.

09.10.10: Kyra og Nicolai, og Anton og Ina på fellestrening på Leirvik
Vi trente sprang, Begge hestene var veldig flinke og når vi var ferdig, hadde begge hoppet trippelbar og liten bane på 70cm, det er slett ikke verst for Anton som er hoppet så lite med. Takk til Lena og Katrine som var med og tok bilder.


28.09.10: Rambo Råfaks prøver seg som arbeidshest
Rambo Råfaks er jo en meget rolig og trygg brukshest, han er ærlig, sterk og vakker, etter en stund i jobb på åkeren i sol var Rambo Råfaks svett, da må man jo rulle seg, så han la seg i åkeren med alt utstyret på, eg dro i tømmene og en annen mann skubbet han i bakparten for å få han opp igjen, men Rambo reiste seg ikke før han hadde rullet ferdig, så når han reiste seg var sele, tømmer, draliner osv i et virvar rundt Rambo, som sto rolig og ventet til vi fikk ordnet det på plass igjen. Tusen takk til Jostein Veim og hans kone som tok godt imot oss og laget i stand en god lunsj. Og tusen takk for bildene du tok og sendte til meg.
rambo med harvdøler med plog

26.09.10: Hestens dag på Stord
En fantastisk flott dag med sol, flotte og flinke hester.
50cm sprang:
Marie og Tiril Fitjarjento, clear round
Marie og Black Beauty, clear round
Karine og Tufte Lynet, clear round
Nicolai og Kyra, 4 feil, deltagersløyfe
Kristine og Maj Bella, clar round
Tone og Maj Bella, 4 feil, deltagersløyfe
Line og Skåtes Emir, clear round
Ina og Hegerlands Anton, clear round

70 cm sprang:
Karine og Kyra, clear round
Karine og Tufte Lynet, 4 feil
Line og Skåtes Emir, clear round
Ina og Maj Bella, clear round
Marie og Black Beauty, clear round

90cm sprang:
Hanne og Serpiko, 4 feil

100cm sprang:
Hanne og Serpiko, clear round

Gymkhana:
Ole Cato og Tiril Fitjarjento
Nicolai og Kyra
Lena og Kyra
Tone og Maj Bella
Marie og

info og bilder kommer

25.09.10: Collieklubb utstilling i ridehallen på Stend (Bergen)
Happy og Sikita ble vist, dommer likte de ikke, de var for store for han, så begge to fikk 2.pr. Men de er en sann fryd å ha med seg på utstillinger, lette og enkle og stille ut og glade uansett hva, de hadde fortjent en ekstra sløyfe som gledesspredere.
sikitahappysikita

18.09.10: Kombinertutstilling hoppe og unghest på Bergen Travpark
Fra Fitar/Stall Tufte var det hele 7 stk nordlands/lyngshester som ble vist, og det gikk over all forventning, hele 5 av 7 ble stilt i kvalitet.

Tufte Ramira: rødskimmel 3-årshoppe med bliss e: Rimfaks fra Moan, u: Agda med eier Lindy Kannelønning fikk 2.pr, kv.1 med poengrekken: 8-8-7-8-8-8-9, og utstillingens beste kjøreprøve med poengene: 9-8-9-8-8 totalt 42 poeng (3-års hest kjøreprøve verdsettes mer). Dommerbeskrivelse: middelstor (målt til 129cm i mh) hoppe av god type, fint hode, god overlinje i halsen, lite markering i brystet, god overlinje bakpart, middels føre, tørre bein, tåtrang frambeinstilling, energiske bevegelser i skritt og trav. God kjøreponni med gode bevegelser. Vi er bare så vanvittig stolte og glad over resultatet til Ramira, gratulerer så mye til eier.

Tufte Prinsen: gul 5-årsvallak med stjerne e: Rimfaks fra Moan, u: Maj Bella med eier Katrine Årskog fikk 2.pr, kv.2 med poengrekken: 8-8-8-7-8-8-9 og kjøreprøve med poengene: 9-8-9-7-8 totalt 41 poeng. Dommerbeskrivelse: vallak av god type, bredt ansatt, men velformet hals, rund manke, god muskelsetting, føre, velstilte bein, kort skritt og ledig godt trav. God kjøreponni, kunne ønsket noe mer framdrift. Det var det vi visste, Tufte Prinsen er meget vakker.

Tufte Lynet: rød 4-årsvallak med bliss og hvite sokker e: Rimfaks fra Moan, u: Skåtes Cindy med eier Karine Christensen fikk 2.pr, kv.1 med poengrekken: 8-8-8-7-8-8-9 og rideprøve med poengene: 7-7-8-9-8, Lynet viste også en fin tømmekjøringsprøve som vi ikke fikk poeng på. Dommerbeskrivelse: høgstilt vallak av god type, middellang hals, noe underhals ellers god kroppsbygning og muskelsetting, tåvid venstre fram, jevnt, godt skritt, men noe kort trav. Samarbeidsvillig ridehest med god framdrift med noe kort bakbeinsaksjon. Lynet fortjente dette virkelig etter å bli kastrert som 2 åring på grunn av karakter 5 på bein (8 no), hva skal en si?.

Halvardstausa: sølvsvart 6-årshoppe med snipp e: Isak u: Lady Lisa fikk 2.pr, kv.1 med poengrekken: 8-8-7-7-8, siden hun tidligere var premiert, trengte hun ikke vise ny bruksprøve. Dommerbeskrivelse: langlagt hoppe av god type, velforma og velansatt hals, god overlinje og god muskelsetting, tåvid frambeinstilling ellers gode bein, mangler haseaksjon.

Tufte Timian: rød 2-årshingst med bliss e: Rimfaks fra Moan, u: Maj Bella fikk poengrekken: 7-7-8-6-7 og ikke sløyfe. Dommerbeskrivelse: velutvikla hingst av bra type, noe tungt hode, middellang hals, god manke, hellende kryss, god muskelsetting, føre, velstilte bein, korte, trippende bevegelser.

Tufte Safir: rød 1-årshingst med bliss e: Rimfaks fra Moan, u: Halvardstausa fikk poengrekken: 8-7-8-6-7 og sløyfe (hm, jaja, så no får klapphingster også sløyfe). Dommerbeskrivelse: velutvikla hingst av god type, pent hode, god lengde i halsen, god skulder, hellende kryss, stiv bakbeinsføring i skritt og trav

Tufte Tarzan: borket 1-årshingst e: Rimfaks fra Moan, u: Tiril Fitjarjento fikk poengrekken: 8-8-8-7-8 og sløyfe og kv.1. Dommerbeskrivelse: høgstilt, langlagt hingst av god type, velansatt, velforma hals, god skulder og manke, middellangt noe, hellende kryss, velstilte bein, bra bevegelser.

Vi vil si tusen takk til dere alle som har trenet og stilt hestene dere har kjøpt av oss, og vi er vanvittig stolte over at dere har klart å vise de så bra fram og fått de premierte. Tusen takk også til alle dere som var og hjalp oss på uststillingsdagen, da særlig Bjørn Dahl som kom til Bergen med hesten vår Halvardstausa for at vi skulle få henne vist. Det var synd med været, det regnet hele dagen.
Bilder kommer

September-10:
åringshingstenetarzan og maxkarismakarisma og diamanttirandiamant

12.09.10: Søndagsskolens dag på Fitjar
Som vanlig stilte vi opp med 2 hester til barneriding, denne gang var det Tiril Fitjarjento med føllet Tufte Tiran og Maj Bella som skulle trakke inn noen penger. De oppførte seg fint og mange, glade barn fikk seg en flott, liten ridetur. Tusen takk til Marie og Hanne for god hjelp med å leie hestene. Bilde av hestene kom på Fitjarposten.no med godord om flotte hester.

11-12.09.10: Happy på utstilling i Rogaland med Anita
Han gjorde det greit begge dager, uten å nå til topps, vi håpet selvsagt på storcertet slik at Happy kan bli norsk utstillings champion, men det var desverre ikke hans tur denne gangen heller. Men vi prøver igjen senere. Når Happy var på utstilling, hadde vi besøk av (passet) 4 av Anita (Kennel BeautyColl) sine collier, Katie, Leo, Maja og Laika.


05.09.10: Skogans Grane slippes sammen med hingstene etter sommerferien

oki, du er sjef

3-4.09.10: Maj Bella og Skogans Grane i Håkonarspillet på Fitjar
Ekte vikinghester som de er, gjorde de en meget god jobb som "skuespillere" i årets Håkonarspill på Fitjar med regisør Paul Ottar Haga. Maj Bella og Skogans Grane var kløvhester for jegerene og kom fram på scenen med diverse oppakkinger og ble der lastet av, Maj Bella hadde også et dødt, ekte rådyr over ryggen. De var med på 3 forestillinger, 1 på dag og 2 kveldsforestillinger, det var mye som skjedde rundt de, med røyk, lyd, lys i alle slags varianter og begge hestene tok alt med den største ro. Grunnet at ingen av de i Håkonarspillet hadde hesteerfaring ble likså godt eier Ina med i spillet og var hestepasser.

Desverre ingen bilder, men håper vi klarer å skaffe noen.


Unghingstene leker:
Hegerlands Anton(gul, 4år), Rambo Råfaks(gul, 3år), Keino(svart, 2år), Tufte Timian(rød, 2år), Tufte Safir(rød, 1år), Tufte Tarzan(borket, 1år)

2-spann???safirtarzan
Føllene vokser:
Tufte Tiran(brun), Tufte Diamant(rødskimmel) og Tufte Karisma(gråskimmel), om navnene blir godkjent.
diamantdiamantdiamantdiamantdiamanttirantiran, prinsen bakkarisma og tirankarisma og kyra
Hunder og geiter

Quite Max Fighter, NV

3 vakre brune: Lomen (døl), Tiril Fitjarjento, Tufte Tiran

Skogans Grane, Maj Bella og Jørnstuens Krystall hjemme igjen
maj bellakrystall

22.08.10: Hentet Maj Bella og Skogans Grane som begge har kost seg på beiter i Rogaland
i sommer, før vi reiste hjemover deltok vi på gøy på et treningstevne i sprang, Skogans Grane i 40cm og Maj Bella i 60cm, begge rev et hinder hver, men i 40cm holdt det likevel til at Grane tok en fin 2.plass og fikk fin rød sløyfe. Nicolai fikk låne Ingeborg sin kjempesøte shetlandsponni Pirat som han ridde litt på, takk for en koselig helg.


18.08.10: Tufte Korante
ble skodd for første gang, så flink atte, og så vakker han er selv med litt for mange kilo så måtte eg ta noen bilder.


18.08.10: Tufte Savanna og Tufte Tiara på beite på Leirvik
tiarasavanna

11.08.10: Agda og Sølvana reiste til Eikelandsosen
De skal være på for der i vinter hos Bjørn Dahl, ønsker dere lykke til, Sølvana blir også utstilt på Bergen Travpark 18.09.10.07.08.10: Pokaltevling i brukskjøring under Etnemarknaden
Anton gjorde sterkt under brukshestkjøringen i Etne og endte opp med 3.plass i ponniklassen og kom til premiering, superfornøyd og fullstendig overrasket over resultatet. Vi fikk bare 1 utestenging, det var rygging inn i garasjeport, den klarte vi ikke da det sto 3 fjordinger kloss i strømgjerdet som vi skulle rygge bakover langs, det var utrolig irriterendes at de hestene sto der. Anton stakkers som 4 år gammel hingst klarer ikke helt å holde hodet kaldt med andre hester klin oppi siden.
Tusen takk til alle dere som var med å gjøre denne helgen fantastisk gøy: Lindy(som medkusk) og Rune, Gina Elisabeth, Torunn m/familie, Ingeborg og Jostein og mange flere.
De tre beste hester og ponnier gikk videre til en uoffisiell fartskonkuranse gjennom porter, med en så ung hest valgte vi å ikke gallopere som mange av de andre gjorde, men det var gøy likevel. Fredagskveld brukte vi Anton som hestetaxi gjennom Etne sentrum, han tok oppgaven veldig bra og brydde seg fint lite om alt som foregikk rundt han, han er superhesten min. Her kommer noen av bildene, noen av bildene er tatt av Rune med Ingeborg sitt supergode kamera:
pirat klarte fint å holde vognenvakre antonrygging inn i garageså søthenter lastbakkestoppstår fint ved lasterampensnu i trangt rom
anton, lindy og gina elisabethtraver fint over trebrodøl med fart under ekstra rundenanton og lindyfornøyde vinnerestarttrav over trebro
rygge inn i garage1osek stopprygging i vinkelbakkestoppved lasterampen
gunvald og gjellarenfra fartsrundenpirat i fartsrundenlille pirat på siden av stort 4-spann
2-spann fjording4-spannmange kjørehesterpremiering anton4-spannsigøynere

August-10: Noen mimrebilder:
erlend på agdaole johnny på rimfaks fra moanrimfaks og tufte lynetmaj bella med tufte korante og tufte lynet

Juli-10: Unghingstene får ikke helt fri i sommer,
Tufte Timian blir innkjørt og Tufte Tarzan lærer mye "rart",se på bilder. Og tusen takk til Gina Elisabeth og Katrine som har vært med å hjelpe, kjempekoseligt at Gina og hesten hennes Golden Oki Doki har tilbrakt sommeren sin på Stall Tufte.
tufte timianokei, eg skal ta siste foten inn i dragenevakker guttkan trave ogsåtufte tarzan
gå i dragenefælt så du maser

04.07.10: NM i Bruksriding i Åmot I Buskerud
De samme 2 hester deltok også i bruksriding, også her måtte Tufte Prinsen starte utenfor NM. Det var utrolig morsomt og kjekt, første gangen både hester og rytter deltok i slik konkuranse. Øvelsene var: trav i trangt rom som ble smalere, snu i trangt rom, trav mellom små pinner med baller oppå, trav over trebro, 1 hinder i gallop, rygging i vinkel, trave forbi skremselshinder, stige av og på lasterampe, flytte gjenstand fra et sted til et annet, skritte over "vifte", stå med frambeina innfor markering, trakke oppå stålplate og sikkert noe annet eg har glemt, hestene oppførte seg kjempefint og gjorde det veldig godt.
Hegerlands Anton fikk 3.plass i brukshestriding, og utfra poengene hadde Tufte Prinsen tatt 3.plass (og Anton da 4.plass) dersom han hadde deltatt i NM.
antonpå vei til lasterampenskremselshinderlasterampeflytting av gjenstandrygging i vinkelsolve stå med frambein innenfor markering
ruskens solve snur i trangt romruskens solve går over "viften"tufte prinsentufte prinsenantonstålerød julian

03.07.10: NM i Brukskjøring i Åmot i Buskerud
2 Hester fra Stall Tufte deltok, Hegerlands Anton var med i NM-konkuransen, mens Tufte Prinsen deltok i det samme men uten om NM da en kusk bare fikk starte NM med 1 hest hver. Begge de to gule n/l-hestene fra Stall Tufte er etter vår høyt savnede Rimfaks fra Moan. Øvelser i brukskjøring var: traving forbi skremselshinder (skremselshinderet var ballonger og plaststrimler som var hengt ca.2m oppi luften), treffe stålplate med venstre bakhjul, kjøre innpå låve og rygge ut, stopp i opp-og nedoverbakke med framhjul innfor markering, traving på rettsrekk, rett bak rygging, laste på og av melkespann, rygging i vinkel, trave mellom plaststolper med baller oppå, traving over trebro, snuing i trangt rom, og kanskje noe eg har glemt
ruskens solveantonrygging i vinkel
antoninn på låvetufte prinsen på vei til bakkestoppertufte prinsenryggingtufte prinsen
skremselshinderetantonhøgmo lotussnu i trangt romruskens solvesnehvit i trangt romsnehvit

27.06.10: Unghingstbeite på Tufteland
Navn på hestene: Tufte Prinsen (gul vallak, 5år), Golden Oki Doki (svartbrun varmblodstravervallak), Hegerlands Anton (gul hingst, 4år, ble slippet etter NM), Rambo Råfaks (gul hingst, 3år), Tufte Timian (rød hingst, 2år), Keino (svart hingst, 2år), Tufte Safir (rød hingst, 1år), Tufte Tarzan (borket hingst, 1 år), Skåtes Gilbert (brun hingst, 1år), Max (rødskimmel Holsteiner/NV hingst, 1år)
tufte prinsen og keinokeinorambo råfaks
tufte safir
rambo og gilbertmax
pell deg vekkrambo og antonkeino og anton


24.06.10:
Jørnstuens Krystall er leigt vekk som avlshoppe for en periode og i dag ble hun transportert til hingsten leiger ønsket føll etter, nemlig 3.pr hingsten Hammeren. Blandt hoppene som var på slippet var Penelope der med gult hingsteføll etter Skogans Grane, så hingsteføllet til Krystall får lekekompis i sommer.
grane baby
hammerenkrystall og føllet


19-20.06.10: Hordaland Hest Show
2 hester fra Stall Tufte deltok i ekstriør, distanse og rideklasse, og gjorde det veldig bra, Serpiko og Black Beauty med sine eiere Hanne og Marie. Gratulerer begge to med flotte resultater.

Juni-10: Noen morsomme bilder av Hegerlands Anton, rytter på bildene er Karine, som eier Tufte Lynet
dette liker anton

12.06.10: Rogaland
Skogans Grane er utleigt som lagshingst i Rogaland, i dag skulle han slippes med 5 hopper i Rogaland, en til hoppe skal komme senere og vi har brukt han hjemme på vår egen Sølvana, så da blir det 7 hopper på Grane denne sesongen.
grane
Maj Bella har vi lenge tenkt på at skulle få et føll etter Ruskens Solve, så i dag tok vi henne med sørover når vi likevel skulle den vei med Grane, så da får vi se neste sommer om det blir født en super konkuranseponnis, føllet vil hvertfall ha de beste muligheter for å bli det med de to foreldre. Og tusen takk til Ingeborg som lot alle oss fire overnatte hos seg, du overlevde det (he,he).

08.06.10: Sommerbilder av hopper, føll, unghopper på Stall Tufte
endene våreruby og stephanitufte tiaratiril føllkyratiril føll
stephaniagdasølvanakrystall føllkrystalltufte tiaratufte lynet og tufte prinsentiril føll
tufte savanna
tufte savannasøskenkjærlighetblack beautyserpikosølvana

08.06.10: Kyra fikk endelig sitt føll etter mye venting
Føllet ble et gråskimmelt (men ser no kullsvart ut) hoppeføll med stjerne, stolt far er vår egen Skogans Grane som vi kjøpte i fjor etter at Kyra hadde vært på slipp med han. Meget vakkert føll som nok vil ha gode muligheter i framtiden både som bruks-avls-og utstillingshest, hun er for salg.


22-23.05.10:
Våre trofaste hester gikk som barneridingshester begge dager, lørdag var Tufte Prinsen og Maj Bella med og søndag var det Agda og Sølvana som gikk trofast rundt andedammen på Leirvik under håndballfestivalen. Tusen takk til Katrine, Nicolai og Jim Aleksander for hjelp til leiing av hestene.

Mai-10: Noen bilder av vår vakre og sjarmerendes Rambo Råfaks:


21.05.10: Idag var vi til Bergen og hentet den 1 år gamle hingsten Quite Max Fighter, kalles Max,
han er Holsteiner/NV og skal stå på Stall Tufte en stund fremover, da eier ikke kan ha hingst på stallen hvor de har moren til Max oppstallet. Max er meget vakker og snill og vi håper at han vil legge godt på seg i sommer, slik at vi kan få vist han på utstilling. Far er Quite Expensive og mor er Helina e: Ligorett.
maxmaxmax og bestekompisen tufte timian

19.05.10: Gratulerer til vår kjære Minnie med 8-årsdagen i dag, gratulerer kullsøsken med dagen også
minnie

Anton var flink gutt og hadde en noe "snål rytter"= kommende brud på sin rygg som aldri hadde ridd før (utdrikkingslag)
prøve å komme på

09.05.10: Farm And Family`s Sikita Black er 1 år, gratulerer så mye til henne og til hennes 3 søstre
sikita

08.05.10:
Jørnstuens Krystall fikk et rødskimmelt hingsteføll med stjerne og stripe kl.01.05, far er Hegerlands Anton


01.05.10: Unghestutstilling Bergen Travpark
Tufte Tiara og Tufte Savanna ble stilt, begge deltok også i en "agility-løype" i pausen, her kommer resultater:
Tufte Tiara: 8-8-8-8-8, kv.1, ble beste n/l-hest på utstillingen og var med en stund i "dagens hest"-konkuransen, dommeromtale: middels stor med godt hoppepreg, god frampart, godt muskelsatt kropp, noko toppa kryss, tørre velstilte bein, gode bevegelser. På agiliti løypen fikk hun karakterene: 8-9-9-8-5-9-9-8 med komentaren: flott ekvipasje, godt samspill, så er meget godt fornøyd med vår vakre 2-årshoppe etter Rimfaks fra Moan.
Tufte Savanna: eier Lena og Roger Tislavoll, også etter Rimfaks fra Moan: 7-7-8-7-7, gratulerer så masse
desverre fåreløpig ingen bilder fra dagen

26.04.10: Hingstene samlet etter kåring og ub
grane og antonrambo og grane steiler, anton ser pågrane og rambo, timian bakrambo og granerambo og grane
rambo og graneanton og granegrane og anton, timian bakgrane og rambo


22-25.04.10: Hingstekåring på Stav (årets største begivenhet for oss som er over normalt intrisert i n/l-hest, avl og hingster)
Når vi ankom Norsk Hestesenter gledet vi oss enormt til å endelig få se Grane igjen etter 6 uker hvor han hadde vært på UB, torsdag ettermiddag ble UB-hingstene vist i kjøring og fredag formiddag var det løshopping og riding før vi tilslutt fikk UB-resultatene, vi fikk ikke lov å treffe Grane før hele testen var over, Anton sto da helt alene i en stor gjestestall litt i utkanten. Vi ble selsagt glade og stolte over at Grane hadde gjordt det så bra på UB. Så var det tid for å laste hestene på henger og kjøre til Frya hvor Anton skulle løsmønstres for så å kjøre til Stav og laste av hestene og sette de på stallen, Anton måtte først til vetrinærkontroll også, lørdagen var det tid for mønstring, kjøreprøver osv.
Hingstekåringen i år var spesiell, Skogans Grane gjorde det veldig bra, mens Hegerlands Anton desverre ikke ble kåret.
Grane ble beste n/l-hingst på utvidet bruksprøve med vekta karakter 8,6, noe som er meget bra og særlig siden han bare er 4 år. Han fikk karakterene 10 på oppførsel på stall, kjøring i trafikk og på lynne, fikk karakteren 9 på ridbarhet og løshopping, fikk komentar smidig og positiv, lettkjørt og karakter 8 på kjøring. Han fikk på kåringen 2pr. og ble stilt som nr.1 i kvalitet med ekstriørpoengene: 9-8-7-7-8-8,6-10-7 og fikk flotte gavepremier. Tusen takk til Lindy som hjalp med å vise han på kåringen.
Hegerlands Anton fikk nest best kjøreprøve av alle n/l-hestene og poengene: 8-6-8-7-7 på kjøreprøven og 9 i lynne, vi ønsket rideprøve også, det fikk vi ikke vise. Han fikk ingen betydelige anmerkninger hos vetrinær og viste en fin løsmønstring. Men på kåringen fikk han karakterene:
7-7-5-7-6-7-9-9 og ble dermed ikke kåret grunnet sigdformet haser, ikke lett å bli klok på dommeravgjørelser, men vi kastrerer foreløpig ikke vår Anton, kanskje møter han på ny engang til kåring, vi får se. No finnest bare et gult kåringshåp igjen etter Rimfaks fra Moan, nemlig vår Rambo Råfaks som fikk ren 8-rekke som toåring, kanskje han har mulighet til å slippe gjennom nåløyet for å bli avlshingst.
Tusen takk til Lindy og Rune for all hjelp i løpet av helgen, så kjempeflott at dere ble med.
Bilder fra UB avslutningen:
walenberg odinhøyheims askdagdyljuøias arigranegrane
Bilder fra kåringen:
anton skal til vetrinærgranesørgards neksarantonbjørke bragesørgårds borgarvest trym
stålerød kulinganton skal snart ha kjøreprøveanton spennes fordølahest
venter på premieringeigerøy lyng guttendressuroppvisning dølsprang dølsprang n/lhøyheims ask dressuroppvisningask
waltenberg odindagdyljuøias ariskogans grane og lindy

April-10:
Lammingen i full gang, siste lammet kom kvelden før vi skulle reise til Stav


Diverse hundebilder (etter fårespørsler)
happysikita og cindycindysikita og shanahappysikita
torstein og happyhappy og minniehappytorstein og sikitaminniehappy

18.04.10: NKK-utstilling Bønes/Bergen
Også i dag stilte vi Sikita og Happy, og håpet veldig på CERT på Happy, da hadde han blitt NUCH (Norsk Utstillings Champion), desverre for oss, likte dommeren en annen hannhund bedre.
Sikita: 1pr- feminin tispe, meget god type og balanse, velformet hode, god hals, velkroppet for alderen, bra vinklet, tendens til noe glad hale, meget god pelskvalitet, bevegelser kan bli mer stabil
Happy: 1pr, nr.4 i konk.klasse-maskulin hannhund, meget god type, god balanse, maskulint velformet hode, bra ører, litt smal underkjeve, meget god hals, god overlinje, velkroppet, bra vinklet framme og bak, meget god pelskvalitet, men floke i pels, meget gode bevegelser med god stabilitet
Vi er i dag også meget fornøyde med meget gode kritikker på begge hundene våre og er så stolte over hvor flinke og snille begge hundene våre var begge utstillingsdagene.
sikitahappyhappyknertensikita

17.04.10: Norsk Collie Klubb utstilling på Stend/Bergen
Vi stilte Happy og Sikita, og her kommer resultater og dommerkomentarer:
Sikita: 1pr- feminin tispe med kraftig hode, mørke, vakre øyner, velplasserte ører, god skulder, beveger seg med godt driv fra siden, men skal bli fastere i front, god pels og farge
Happy: 1pr, nr.6 i konk. klasse og ck- maskulin hannhund med god type og størrelse, kraftig velformet hode, mørke vakre øyne, god hals og overlinje, skulder ok, men noe steil overarm, beveger seg fritt fra siden, sterk bak, men ganske løs i front, vakker velstelt pels, godt temperemang
Vi er så fornøyde med våre vakre, flinke og snille hunder som begge var en drøm å stille.

April-10:
Tufte Nando er solgt til Jeanette Helle, vi ønsker henne masse lykke til med en flott hingst og håper å se dere i utstillingsringen en dag.

April-10:
Farm And Family`s Shana Black på besøk, til søster Sikitas og vår store glede


12.04.10:
Tirill Fitjarjento fikk brunt hingsteføll, stolt far er Hegerlands Anton


Endelig kommer bilder av min julepresang, en kjempeflott 4-hjulsvogn, wagonette, og Anton var selsagt valg til bildetaking og testing av vognen.
30.03.10: Vår kjære Cindy (Cinderella) fyller 9 år i dag, gratulerer så mye med dagen
cindy 9år

Vakker åring rimelig til salgs snarest, Tufte Nando født 23.04.09, u: Maj bella, 2pr, e: Skåtes Emir, K
nandostallkompisene til nando

Mars-10: Bildespam Hegerlands Anton
anton sin (u)vanealltid oppmerksom

14-15.03.10: Skogans Grane reiser til Starum, Norsk Hestenter, på utvidet bruksprøve (UB)
grane før kjøringD.Ari kjøringwaltenberg odin kjøringfennefoss ylvinghøyheims askhardangervidda

12.03.10:
Var i ridehallen i dag også, hadde med oss Skogans Grane og Tufte Prinsen, Katrine og Karine delte på å ri og ta bilder.
Tufte Prinsenandre i halleneiril og hesten singrane rompe

11.03.10: Riding i hallen på Leirvik, vi hadde med Anton og Grane, siden Grane skal reise til UB på søndag og banen vår bare er is, måtte vi ta med hingstene dit for å få litt skikkelig dressurtrening. Katrine var fotograf, eg og Lindy byttet på å ri hingstene.
AntonantonGraneAntonAnton

Løse i hallen: Anton og Grane
GraneAnton

10.03.10:
Hingstene koser seg ute uten dekken og hjelper hverandre med å klø


Anis og Tufte Olanda er solgt til Jørgen Roterud og Odd Svendsen, Brummunddal, vi ønsker dere masse lykke til med to vakre og meget snille eksemplar av denne fantastiske hesterasen, håper dere får mye glede av de, lykke til.
OlandaAnis

19-21.02.10: Skogans Grane i granskogen
Nicolai, 10 år, og Ina reiste til Tysnes med Skogans Grane for å være med på skoghestkurs, vi lærte utrolig mye og fant ut at det var fantastisk gøy å jobbe med hest i skogen. Grane var eksemplarisk hele tiden og viste seg å være en veldig god skogshest, som absolutt alle på kurset komenterte, det gjorde det selvsagt ekstra gøy. Nicolai var også med og tok mange flotte bilder og lærte mange teknikker for tømmerhåndtering og bruk av hest og utstyr i skogen, men han selv mente han ikke var klar for å kjøre tømmeret med hest, men han syntest det var gøy å sitte oppå tømmeret Grane dro på. Anbefales.
imspisering av utstyret
gjellaren
matpause

Feb-10:
Ønsker å dele noen av bildene vi har fått av Granes tidligere eiere, takk Arvid og Målfrid for fine bilder

grane 3årbabygranegrane og mammaen stormo ruska

Endelig kjørebilder med Rambo Råfaks
Rambo RåfaksRamboRamboRambo

Noen vinterbilder fra Stall Tufte
OlandaOlanda & AnisAnisKrystallTiaraAnisKyra

Med så masse snø har det selvsagt blitt noen aketurer.


Sikita i snøen
SikitaSikita

Grane trener med lave-drag
Sikita hjelper til

Et par bilder av Skogans Grane
Skogans GraneSkogans Grane


des-09:
Noen bilder av unghoppene på Stall Tufte koser seg på ridebanen.
tufte tiarakrystallaniskrystall
jørnstuens krystallgule kule tufte savannasavanna og tiarahelsoestre tufte ramira og tufte olanda

des-09:
Det var tid for å ha hingsteføllene i stallen sammen med de store guttene, navn på hestene finner du under hester om du lurer på det.
antonrambo råfaks
minsteguttenegrane

06.12.09:
Juleshow på Stall Tufte, takk til alle som deltok, kom og så på, bakte eller gjorde andre ting, det ble en koselig dag selvom det blåste vel mye. Vi hadde også besøk av Fitjarposten som skrev om juleshowet vårt på fitjarposten.no, her er adressen til det:
http://www.fitjarposten.no/artikkel/4571_juleshow-pa-tufteland
nicolai og sverre med kyrakarine og lynet, hanne og serpiko
mai bellahilde gir julebrus til anis

29.11.09:
Julegrantenning i Fitjar sentrum og vi sa som vanlig ja til å stille med hester til barneriding, det ble noen kalde timer, hestene var veldig flinke og rolige selv med langt fakkeltog rett på siden av seg, vi hadde med oss Kyra og Mai Bella. Tusen takk for hjelpen dere som var så snille å stille opp og hjelpe til med å leie på hestene.


10.11.09:
Hingstene Rambo Råfaks, Hegerlands Anton og Skogans Grane er barbert, se på bildene hvor "rare" de ble, alle hingstene var kjempeflinke når de ble barbert.
granerambo raafaksanton

08.11.09:
Farm And Family`s Shana Black på besøk og det var veldig populært både blandt 2 og 4-beinte, tusen takk for at dere kom på besøk med henne. Bilder av glade og lekende Shana og Sikita (Farm And Family`s Sikita Black).
sikitapaa ridebanen


07.11.09:
Hundeutstilling på Stord -Knallresultater-
Vi hadde med Happy, Sikita og Minnie (selv om hun hadde lite pels igjenn etter børsting)
Sikita var først ute og hun var kjempeflink på sin første utstilling, sprang fint på gulvet i hallen, og var kjempeglad hele dagen, for det var så¨mange kjekke folk og hunder å hilse på. Hun ble nest beste collievalp og fikk en god kritikk av dommeren og vi var kjempefornøyde med henne.
Så var det Happy og Mico (som bor hos Kristin) sin tur, Mico stresser litt på utstillinger grunnet uheldige opplevelser med andre hannhunder, men han oppførte seg fint og fikk 2.pr, Happy er konge i utstillingsringen og for første gang på lenge stilte eg han selv, det var utrolig gøy, Happy ble best i sin klasse, gikk videre og fikk CK, gikk på nytt i ringen og ble beste hannhund og fikk Cert (Certifikat), tilslutt skulle han konkurere mot beste tispe, da ble tisten BIR og Happy BIM. Er så stolt av godgutten vår som virkelig er en drøm å stille ut, han har no 3 Cert, som kreves for å bli NUCH (norsk utstillings champion), men han mangler "storcertet".
Minnie var bare med på gøy siden hun var helt avrøytet, men vi hadde da meldt henne på og betalt så hun ble med og fikk god kritikk hun også, men bare 2.pr grunnet pelskondisjonen. Men vi var knallfornøyde med alle våre hunder som alle var helt fantastiske i ringen, en skikkelig bra dag.
Her er dommerkomentaren til Happy:
3 År gammel sobel/hvit maskulin hannhund som vises for dagen i vakker pelskondisjon. En meget vakker collie i sin siluett, maskulin velskåret hode. Bra øyne og utrykk, velbårne ører. Vakker hals og overlinje. Bra skuldre, kropp og passelig vekt. Beveger seg med sunne steg, men kunne båret halen bedre. Resultat: 1, 1, CK, CERT, 1BHK, BIM
Tilfeldige hundebilder under, blandt annet bilde av Sikita som trofast passet på sin mor Cindy da hun var alvorlig syk (borrelia)no i høst (heldigvis frisk no)
happyhappyhappymico
snille sikitasikitasikitasikita


November-09:
Skogans Grane med vogn (første gang på tur, flink gutt) og kosebilde i boksen sin


Oktober-09:
Hingstene på stallen er kommet godt i gang med innkjøring, alle er skodd og snart blir de barbert.
Legger ved babybilde av Skogans Grane:
babygrane

30.10.09: Herlige bilder av godgutten vår Rambo Råfaks


30.10.09:
Skåtes Emir (no kastrert)på et lite besøk og her leker han med våre hingster25.10.09:
Føllmønstring på Stend
Vi tok med alle våre 4 føll og reiste til Stend på føllmønstring, hadde ikke trenet så mye som vi burde, men fikk gode resultater likevel. Takk til Hilde, Hanne, Katrine, Karine og Anne for hjelp med føllene på utstillingen. Gratulerer også alle andre med sløyfer på alle n/l-hestene og spesielt Ole og Gro Kjelsnes med kv.1 hoppeføllet.
Resultater:
Tufte Safir: 8-8-8-7-8, kv.1
Tufte Tarzan: 8-7-8-8-8, kv.2
Tufte Nando: 7-7-8-7-7
Tufte Olanda: 7-8-7-8-7
nandoolandatarzansafirguttenefrafitjar

24.10.09:
Sølvana på for til Leirvik
Vi kommer til å savne henne masse, særlig føllet hennes Tufte Safir. Hun gjorde det veldig godt på hestens dag i dag og ble kjørt til forvertene etter stevnet, hvor hun skal bo sammen med en treårig shetlandsvallak. Ønsker dere masse lykke til.

24.10.09:
Hestens dag på Stord
Her kommer endelig info og deltagerliste fra stevnet på Sord:

40cm sprang:
Marie og Beauty, clear round
Nicolai og Kyra, clear round
Christine og Tirill, clear round
Lena og Sølvana, clear round
Amalie og Kyra, clear round

60cm sprang:
Hanne og Serpiko, clear round
Marie og Beauty, 4 feil
Hilde og Sølvana, clear round
Christine og Tirill, clear round
Karine og Maj bella, clear round
Line og Tirill, clear round

80cm sprang:
Line og Maj Bella, clear round
Hanne og Serpiko, clear round
Hilde og Kyra, 8 feil

Gymkhana, følgende ekvipasjer var med:
Rea og Sølvana
Lena og Sølvana
Stina og Maj Bella
Nicolai og Kyra
Ole Cato og Tirill
Hilde og Tirill, som vant gymkhana konkuransen som gikk på tid, gratulerer

Dette var vel første stevne eg ikke selv deltok og det var nesten like nervepirrende og gøy som å selv delta, gratulerer til alle med flotte resultater og fint gjennomført stevne, våre n/l-hester viser gang på gang at de slår "de store brune" gang på gang og de imponerer tilskuerene.

September-09:
Alle hestene som "tilhører" Stall Tufte ble hentet hjem fra beiter rundt om fra mange beiter i Fitjar, Tusen takk til Roger for hjelp med å transportere de hjem, så no er alle 22 hestene kommet seg til Stall Tufte.

26.09.09:
I dag hadde vi dugnad på Stall Tufte, vi jobbet mest bare med vår "nye" løsdriftstall som unghoppene skal bo i denne vinteren. Vi snikret, malte, kjørte på pukk ute, ryddet uteplassen og mye mer, tusen, tusen takk til alle dere som var med å jobbe i dag, vi hadde ikke kommet så langt uten deres hjelp. Bilder kommer senere

22.09.09:
Skogans Grane blir slipt sammen med våre andre hingster
21.09.09:
Stall Tufte har kjøpt hingsten Skogans Grane
Grane ble kåret på Stav vår-09 og ble stilt som nr.4 i kvalitet, han har gått på slipp i Bergen i sommer og etterpå hos Ivar Børve i Hardanger, i dag fikk vi endelig hentet han hjem til Stall Tufte hvor han skal starte innkjøring og trening frem mot U.B. vår-10. Mer info og flere bilder kommer under våre hester etterhvert.
granegrane2grane3grane4

13.09.09: Rogaland/Agder-mesterskap for n/l-hest
Eg reiste ned til Ingeborg (eier av Ruskens Solve) på lørdagen sammen med Kyra for å starte på stevnet som var søndag 13.09.09. Eg og Kyra skulle delta i sprang 80cm, LC1 dressur, presisjonkjøring, montèløp og galloppløp. Kyra var tydligvis i slaget denne dagen; dressuren gikk fint, selv om vi bare fikk clear round sløyfe da dommerene hadde trekt seg, så var det 80cm sprang, Kyra stoppet to ganger ved et presseninghinder, men siden det var en feil på hinderet som eg ba de rette, fikk vi starte på nytt og fikk feilfri grunnomgang og omhopping med best tid og ble dermed Rogaland/Agder-mester i sprangriding-09. Så var det tid for presisjonkjøring, siden eg bare har kjørt Kyra 2 ganger før denne dag var det vel tull å melde på, men vi prøvde oss og gjorde så godt vi kunne og prøvde å huske den kompliserte banen, tok med oss to kjegler og fikk dermed noen feil. Etter dette var det premiering for disse klassene og tid for å laste hestene på henger igjenn og kjøre til en travbane i nærheten hvor vi skulle være med på montèløp og gallopløp, Kyra gjorde det veldig bra, kom på 2.plass i montèløp (både mitt og Kyra sitt første) og 3.plass i gallopløp (kun slått av 2 gule 2.pr hingster)
Vil takke Ingeborg og familien for overnatting og hjelp med bilen som hjullageret røk på på vei ned slik at eg og Kyra fikk en, ikke planlagt, men likevel fin ferie i Målandsdalen. Tusen takk for all hjelp og koselige dager.
Her kommer noen bilder fra mesterskapet og gården og dyrene til Ingeborg:
80cmfiegerfyrguttenkyra80cmkyra presisjongallop
montesilassolvesymona
gjesshuspiratsolvenowaskagesharp


 


30.08.09:
Søndagskolens dag
Som vanlig stiller Stall Tufte opp med hester til barneriding når søndagsskolen har sin årlige søndagskole dag, i år var det Kyra og Sølvana med føllet Tufte Safir som var med, de tok alt bråket med unger og ballonger helt fint og køen med unger som ville ri, var lang. Takk til Lindy, Katrine, Anne og Janne for god hjelp med hestene denne dagen.

August-09:
Vi har to vakre føll til salgs:
rødskimmelt hoppeføll med en hvit kode og stjerne u: Agda e: Rimfaks fra Moan
brun hingst med stjerne u: Maj Bella e: Skåtes Emir
Begge selges med rødt hestepass, påbegynt vaksinering og de vises på føllmønstring på Stend 25 oktober og kan leveres etter det.22.08.09:
Vi var på NM i brukshestskjøring med Tufte Prinsen og kjørte 4-hjulsvogn. Det gikk over all forventning, og han var kjempeflink og lot seg ikke forstyrre av hindringer underveis. Takk til Katrine for lånet av en meget lovende arbeidshest. Og takk til Ingeborg for at hun ville være grom.
07.08.09:
Våre flotte hingste-emner på sommerbeite hos Lillian, sammen med dølen Lomen.
05.08.09:
I dag hentet vi hjem Kyra fra hingsteslipp m/Skogans Grane.august-09:
Vi har fått ny sand og nytt hindermatriell på Stall Tufte, så nå gleder vi oss til å komme i gang med skikkelig trening igjen.


08.07.09:
Valpene var på øyenlysning og de første tok farvel. Ønsker nye eiere lykke til med nytt familiemedlem.02.07.09:
Noen av unghoppene til Stall Tufte, på sommerbeite i Fitjar-sentrum.
juni-09:
Noen innkjørings- og innridningsbilder av Hegerlands Anton og Tufte Lynet.
Mer juni-09 bilder:
Bilder av Frøya som vi lånte av fam. Myksvoll, tusen takk for lånet.24.06.09:
Barnehagen til Ole Cato kom på besøk til Stall Tufte22-25.06.09: Rideleir
Denne uke hadde vi rideleir på Stall Tufte, og følgende ryttere m/hester deltok:

Det var en kjekk uke, og takk til Hilde for lån av Emma.
Her er noen bilder fra leiren13.06.09: I dag er det Ole Cato sin 6-års dag, og vi fikk en ekstra overraskelse da Agda fikk et rødskimmelt hoppeføll m/stjerne. Jeg var så heldig å få med meg fødselen denne gangen, og her er noen bilder fra den.12.06.09:
Noen bilder av Tufte Korante på ridetrening på Stall Tufte. I dag ble også et hoppeføll etter Rimfaks født på Bømlo.05-14.06.09:
Gina Elisabeth i arbeidsuke hos oss. Vi jobbet blandt annet med innkjøring av Anton og Lynet. Gina gjorde en kjempebra jobb og det var kjekt å ha henne her.
Her er noen av de flotte bildene Gina tok da hun var her.


juni-09: Gina Elisabeth har tatt noen flotte bilder av våre vakre føll, små tøffe gutter
føll1føll2føll3føll4


01.06.09:
Valpene er passert 3 uker og de vokser og koser seg, de er fantastisk herlige.31.05.09:
Kyra ble kjørt til hingsten Skogans Grane som ble kåret på Stav-09 og nr.4 i kvalitet, Skogans Grane er en liten vakker, gulskimmel hingst med bliss og han virker veldig grei og rolig, så no håper vi at Kyra får et lite føll etter han til neste år. Siden Kyra er i mye bruk hos oss, fikk vi låne fam. Myksvoll sin hoppe Frøya Sesil mens Kyra er med hingsten, tusen takk for at vi fikk låne henne, hun er snill, glad i folk, rolig og er arbeidsvillig og hun er brun og meget søt.

 

31.05.09: Hegerlands Anton med hoppene Tirill Fitjarjento m/føll og Jørnstuens Krystall, hingsteslippet på Stall Tufte 2009.


31.05.09: Gjensyn med gamlehesten Vesle Vena som vi eide noen år fra hun var to år, vi hadde to føll på henne, det var Vesle VenaVesle Venaskikkelig koselig å treffe henne igjenn, hun går på hingsteslipp sammen med Skogans Grane hvor også vår Kyra går.

30.05.09:
Det var håndballfestival på Stord og vi stilte med hester til barneriding lørdag og søndag, lørdag hadde vi med Maj Bella med føllet og Agda, søndag hadde vi med Kyra og Tufte Prinsen, det var flott vær, mye sol og mange som ville ri begge dager, alle hestene oppførte seg meget bra. Tusen takk til dere som hjalp til å leie på hestene: Katrine, Marie, Amalie, Lindy,  Jeanine, Karine.
26.05.09:
Vakre, spesielle Bambi, vi klarte ikke hjelpe deg heller og sent i kveld tok vi den tunge avgjørelse om å få deg avlivet, hvil i fred kjære venn, vi savnet deg.

24.05.09:
Billy døde i dag tidlig etter å ha virkelig kjempet for livet siden han ble født, du blir savnet kjære venn.23.05.09:Unghestutstilling på Stord


Hele 13 n/l-hester var påmeldt og alle møtte, det er helt fantastisk, alle fikk også sløyfe, vil også takke alle dere som hjalp å vaske, børste, trene og kjøre hester til og fra utstillingen, tusen takk for all hjelp.
Resultater:
Rambo Råfaks: 8-8-8-8-8, kv.1
Dommerkomentar: oppsynt av god type, pent hode, god frampart, noe
overbygd med god muskulatur i kroppen, gode bein, ledige bevegelser
Tufte Timian: 7-7-7-8-7
Dommerkomentar: hingst av bra type, tungt hode, noe lavt ansatt hals,
høg lend og toppa kryss, tørre bra bein, ledige gode bevegelser,
spesielt i trav
Jørnstuens Krystall: 8-8-6-8-7
Dommerkomentar: stor, sterkbygd, djup hoppe av god type, kort hals, noe
lav rygg, noe kort kryss, god muskulatur, myke koder, krokhasa, ledige
bevegelser
Anis: 7-7-7-7-7
Dommerkomentar: lettbygd noe grunn av bra type, jevn men noko oppknept
kropp, brutt tåakse hf ellers bra bein, ledige noe korte bevegelser
Tufte Tiara: 7-7-8-8-7
Dommerkomentar: stor, godt utvikla hoppe av bra type, noe tungt hode,
noe lavt ansatt hals, overbygd med god muskulatur, gode bein og bevegelser


09.05.09:
Cinderella, kalles Cindy, fikk i dag 6 flotte, velskapte valper, 3 soble tisper, 1 sobel hann og 2 tricolor tisper, stolt far er Mico, vi skal selv beholde en tispe fra kullet.

04.05.09:
I dag fikk vi positivt svar fra norsk hestesenter fra vår søknad om å bruke vår egne hingst Hegerlands Anton på to av våre egne hopper, han skal da bedekke hoppene Tiril Fitjarjento og Jørnstuens Krystall, Anton skal vises til kåring vår 2010.


03.05.09:
Halvardstausa/Sølvana fikk i natt et meget flott og stort rødt hingsteføll med bliss og eg fikk med meg hele fødselen, desverre var kamera i huset og det hentet eg først når føllet var kommet seg trygt til verden, for en opplevelse.
april-09:
No har vi endelig fått bilder fra vår kjære Tufte Avanti (gulskimmel hp f.06 u:Agda e:Rimfaks), Avanti kalles lille Tufte AvantiTufte AvantiTufte Avantigrå hos nye eiere, Avanti blir alltid husket og savnet av alle her på Stall Tufte, vi deler her bilder av flotte Avanti som snart fyller 3 år, tusen takk for bildene
25.04.09:
Vi hadde så lyst å se på årets hingstekåring, så vi reiste bortover fredag ettermiddag og så på utstillingen på lørdagen, men vi måtte reise hjem igjenn lørdag kveld grunnet at vi skulle i Gina Elisabeth sin konfirmasjon dagen etterpå, det var mange flotte hingster å se, blant annet ble vår Kyra sin hingst Lærdals Sprage (den gule på bildet) kåret, poengene som ble delt ut til enkelte hingster var historiske, helt fantastiske resultater på noen av de, så vi angrer ikke et sekund at vi reiste bort i all hast og fikk se alle de flotte hingstene. Desverre ble ikke Skåtes Emir vist, da han strøk på kjøringen på avluttende prøve etter oppholdet sitt på utvidet brukstest, meget synd, der ble en flott hingst gått tapt.


25.04.09:
Maj Bella fikk i dag et brunt hingsteføll med stjerne, hun fødte han i luftegården og jentene som var i stallen da, måtte bære han inn, han er utrolig søt og vi var akkurat kjørt fra Stav da vi fikk nyheten og gledet oss da selvsagt til å komme oss hjem å hilse på nykomlingen.
18.04.09:
I dag hadde vi mønstringskurs på Stall Tufte, desverre har vi ingen bilder, følgende personer med hest var med:

Julie med Tufte Korante
Katrine med Jørnstuens Krystall
Hilde med Emma
Hildegard med Hegerlands Anton
Lena & co med Tufte Savanna
Hanne med Rambo Råfaks
Karine med Tufte Tiara
Marie med Anis
Lindy med Tufte Ramira


15.04.09
: Tiril Fitjarjento fikk i kveld et nydeligt borket hingsteføll etter Rimfaks fra Moan, han skal vi selv beholde, vi hadde
ønsket oss og bestilt borket hingst under Tirill og fikk det, vi er så glade og den vakre lille gutten er bare helt herlig.
29.03.09: Vi hadde en koselig kjøretur med Kyra.
Kyra

28.03.09: I dag feiret Fitjar Idrettslag sitt 60 årsjubileum, vi var spurt om hestene kunne ha oppvisning i denne sammenheng, vi stilte med følgende hester: Tufte Prinsen, Maj Bella, Kyra, Serpiko og Black Beauty og hadde forsjellig oppvisning som sprang, parhopping, kjøring, longering, gallopp og mye, mye mer. En strålende dag med flott vær, flinke ryttere og kjekke, vakre hester. Takk til alle dere som hjalp å gjøre klar hester og utstyr og takk forhjelp til rydding etterpå. Ellers vil vi takke følgende personer som var med på oppvisning og gjorde en flott innsats: Marie. Katrine, Line, Karine, Hanne, Ingvild, Marte, Amalie, Nicolai, Sverre, Ole Cato, Rea, Tone, Lena, Stina, Jeanine, Mari Camilla, Lindy og Hilde, Anne, Malvin, Ole Johnny og Rune som flinke tilskuere og "bakkemanskap".

mars-09:
Vi har fått noen flotte bilder av Skåtes Emir som vi vil dele med dere, takk Ole og Gro for flotte bilder
10.03.09:
Bilder av Skåtes Emir og Rambo Råfaks


08.03.09: Her kommer endelig bilder av våre to nye hopper Jørnstues Krystall e: Sjarm og Anis e: Bastian
08.03.09: Idag fikk Litago en velskapt og nydelig liten kvigekalv :-)

07.03.09: På Ole Johnny sin 35 årsdag var vi til Rogaland på Lærdal Stall og hentet vår nye hest, svarte Kyra født 1999, e: Øfstaasrauen u: Lydia, hun er en stor nordlands/lyngshest med 143 i mh, hun har tre avkom etter seg, ene hingsten, Lærdals Sprage skal vises på Stav i april-09, masse lykke til på kåring med han . Kyra har 2 pr, kv.1 som hun fikk i Etne i 2003. Vi gleder oss masse til å bli kjent med Kyra, takk til Ranveig, Kjell Ove og  Magnhild for at det ble oss som fikk
kjøpe denne fantastiske hesten. Hun skal først og fremst være Nicolai sin hest.


03.03.09: Idag har Mico, tricolor, og Cindy, mørk/skygget sobel, blitt parret og da får vi forhåpentligvis valper og ca 2 måndter. Intriserte kan ta kontakt om en ønsker å bestille valp eller få mer info, bilder og info sendes gjerne via mail. Bilder er underveis.

mars-09: Åringshoppene Tufte Savanna og Tufte Tiara vokser og ser ut til å bli store og fine, meget vakre jenter begge to, blir veldigt spennende å høre hva dommerene har å si om dem på utstilling på Stord 23 mai-09.

feb-09: Tusen takk Maria for føllbilder av Rambo Råfaks (tidligere Sylver), vi vil dele noen av bildene med dere, nydelig...feb-09:
Serpiko ble bestemt å selges til Hanne og søsteren Elisabeth, Fitjar, dette er noe vi alle ble meget glad for fordi at alle vi som er så glad i Serpiko skal få lov å ha han i nærheten av oss videre fremover og vi får lov å fortsette å ri på han innimellom, det kunne ikke bli bedre :-) . Ønsker Hanne og Elisabeth masse lykke til med en helt spesiell, fantastisk og vakker hest.


16.02.09:
Skåtes Emir skal igjen stå hos oss, nå for siste innspurt av trening frem mot utvidet brukstest som han skal på i mars, siden vi ikke har så god plass i vår stall nå, tok Ole med seg Hegerlands Anton hjem til seg hvor han skal få gå en måneds tid med to drektige, bestemte hopper uten sko og forhåpentligvis lære seg litt vett (har ikke våget ha han sammen med våre broddeskodde hopper siste tiden, da han er ganske hingst for tiden).


15.02.09:
Rambo Råfaks var uheldig og hadde en fallskade, han ble ganske sliten av å ha ligget fast noen timer, han ble også ganske hoven på begge lårene sine og er stiv og øm i bakparten, han får smertestillende noen dager fremover og han kommer til å bli helt bra om noen uker.


12.02.09:
Tufte Akira reiste i dag til sin nye eier Stine på Åros, ønsker deg masse lykke til med godjenten og håper hun fort finner sin plass i løsdriften hos dere sammen med de andre hestene, hun er en skikkelig flott og kjekk hest. Når vi hadde levert Tufte Akira på transporten, hentet vi to nye n/l-hopper som var kommet med transporten, disse to sto og ventet på oss i gjestestallen på Bergen travpark. De nye hoppene er rødskimlet Jørnstuens Krystall f-06 med bliss og svarte Anis f-07 med stjerne, det skal bli spennende å bli kjent med disse to jentene. takk til Cathrine som solgte de til oss.


07.02.09:
Dugnad på Stall Tufte
vi hadde laget en lang liste over ting som måtte ordnes med og ryddes i, inni stallen, utenfor stallen og i vår nye brakke/oppholdsrom mange flinke og kjekke folk møtte opp og vi fikk ordnet alt som stod på listen, noen steikte vafler til oss også, så det ble en flott dag hvor  mye ble ordnet. Takk til alle som var med å hjelpe til.


06.02.09:
Sheila, i dag ble dagen som du ikke klarte mer, du var med meg hele dagen som vanlig, gikk bak meg som min skygge selv om det gikk sent med deg no, men trofast som du var holdt du deg alltid i nærheten, vi gikk ned i 2-3-tiden for å lage noe mat, når vi igjen skulle ut, så du på meg og fortalte meg med ditt blikk at du ønsket å være med men du orket ikke, du fikk ligge igjen nede i huset og varme deg, når eg igjen kom inn visste eg at no måtte du få slippe, dyrlegen ble tilkalt og han ordnet det slik at du fikk sovne inn i mine armer i sofaen i stuen. Sheila, BeautyColl`s Isabell Catch my Charm, du var definitivt vår alles aller beste venn og min mest trofaste følgesvenn gjennom mange år. Takk for alt du gav oss Sheila, vi er bare så triste over at du ikke fikk være hos oss enda lenger. Sheila fikk en slitasjeskade i sener og leddbånd på sine frambein og gikk siste tiden fast på smertestillende. (mer kommer på til minne siden)


24.01.09:
I dag hadde vi unghestsamling/trening på stall tufte, følgende hester var med på diverse treningsmomenter: Tufte Prinsen, Tufte Ramira, Tufte Lynet, Tufte Savanna, Tufte Timian, Tufte Akira, Tufte Tiara, Hegerlands Anton og Rambo Råfaks, det var godt oppmøte og mange fikk mye å lære om hestene sine. Hestene ble bl.a. trenet på å gå over presenning, tåle plastikkposte over hele kroppen, tåle en oppslått paraply rundt og over seg, dra på tau og løse bommer, gå over stålplate, gå på henger og så videre, kjekk dag og unghestene og eiere hadde mye å lære.


17.01.09:
Happy ble pappa igjen, Thea, hos kennel beautycoll, fikk 7 valper, 3 tisper og 2 hanner, gratulerer så masse :-)


jan-09:
Sylver har fått nytt godkjent navn, han heter nå Rambo Råfaks, takk Ingeborg for at du var kreativ og hjalp meg å finne et passende navn til godgutten vår.

des-08:
Vi har fått en mystisk hudinfeksjon på noen av våre hester (har i ettertid funnet ut at Odin var smittet og tok det med til stallen), for å "ta knekken" på bakterieinfeksjonen har vi måttet klippe 5 hester og sprayer de med jodblanding, dette har fungert veldig greit og vi håper at vi slipper dette flere ganger, hestene som ble klippet oppførte seg over all forventning og sto så fint at en skulle tro de hadde blitt klippet før, litt ekstra stress medfører selvsagt dette med all dekkenbruk på de nå "nakne" hestene.


des-08:
Tufte Savanna ble solgt til Lena Tislavoll m/familie, Fitjar, ønsker dere masse lykke til med en meget vakker prinsesse hest


 06.12.08: I dag var Agda frisk nok til å reise hjem, hun hadde stått på travparken på klinikken der siden onsdag, hun klarte seg mot alle odds, det ser også ut til at føllet hun bærer har klart seg fint, vel hjemme igjen ventet mange glade folk og hester på henne og spesielt glad var nok Tufte Akira som fikk mammaen sin hjem igjen, nå blir det mange dager/uker fremover med ekstrastell og pass av Agda. Og vi er alle så glade for at hun klarte seg.


01.12.08:
Agda ble kjempedårlig, hun er drektig i 5. mnd, hun var salet på å skulle egentlig ut og ha ridetime, men hun la seg ned og var skikkelig slakk, veterinær ble tilkalt, han trodde først at hun holdt på å kaste føllet sitt, så eg var med henne, leiet hun og fikk i henne væske, noe kasting av føll ble det ikke, men hesten begynte å vise tydeligere tegn på kolikk og natt til 3. desember var hun meget dårlig og veterinær var oppe flere ganger i løpet av natten, det ble da bestemt at hesten skulle på klinikk, så tidlig onsdag morgen reiste eg til Bergen travpark med henne, vel fremme hadde veterinærene der lite tro på at dette kunne gå bra, men vi måtte prøve. ble konstatert en kraftig forstoppelse i blindtarmen, mest sannsynlig grunnet at Agda har tatt til seg for lite væske.


02.11.08:
Grunnet at vi mistet vår flotteste og beste hest Rimfaks fra Moan og at han ikke har noen kåret hingst etter seg, startet vi en ringerunde og ringte alle som muligens kunne ha en hingst etter Rimfaks, nesten alle var dessverre blitt vallaker alt. Det var kun to hingster igjen etter han i tillegg til Tufte Trym og Tufte Timian, så etter avtale med eiere av disse to hingstene reiste vi i dag og kjøpte og hentet begge guttene. Vårt mål og store håp er da selvsagt å få kåret en hingst etter Rimfaks fra Moan. Hingstene vi kjøpte var Hegerlands Anton, gul med stjerne u: Red Beauty og Sylver (ikke godkjent navn), gul med uregelmessig stort bliss u: Blesbruna ue: Burus.


23.10.08: Odin Fitjarguten kom igjen, han har vært på jentespranget på Leirvik siste tiden, men var nå kommet hjem til eier igjen, hvor han ble helt alene, dette passet ikke for Odin, så han skal stå i trening/oppstalling hos oss fremover og det er bare kjekt for Odin er en kjempekjekk og flott hest. Han er for salg.
19.10.08: Rimfaks fra Moan, du klarte deg ikke, i dag måtte du gi tapt for kolikken, du hadde fått slyng på tarmen som førte til koldbrann og blodforgiftning, ikke noe kunne redde deg, vi og veterinæren prøvde virkelig alt, denne gang gikk det slik det ikke skal, tusen takk for at du gav oss og så mange andre så mange gode år og gode stunder å tenke tilbake på, du var definitivt den aller beste hesten som noen gang har levd. Hvil i fred vår aller beste hest.(kommer mer på til minne siden som kommer snart).18.10.08:
Vår aller beste hest noen gang, Rimfaks fra Moan, er syk, utover dagen ble du bare dårligere


17.10.08:
Skåtes Emir kom, han skal stå en måneds tid til innriding hos oss, han ble som tidligere nevnt kåret og skal inn på utvidet brukstest  vår-09, da må han være godt forberedt og riding er en del han må gjennom på utvidet, så dette blir kjekt, vi har jo bare kjørt han tidligere.
11.10.08:
I dag var din siste dag kjære Sasha, det hadde utviklet seg en hissig og rasktvoksende svulst i din mage og operasjon ble ikke oppfordret til å prøve grunnet stor svulst som presset på dine indre organer og komplikasjoner med å prøve å fjerne dette, du var alltid så snill og trofast, du vil alltid bli husket, takk for alt Sasha, du fikk en verdig slutt. (mer på til minnesiden som snart kommer).04.10.08:
VM i saueklipping i Bjekheim, Ole Johnny og en liten gjeng fra Stord og Fitjar sauealslag reiste nedover i en liten minibuss og ble mektig imponerte over hvor for det er mulig å klippe en sau, mindre kjekt var det da en av klipperne var uheldig og klippet stellet av en vær.


okt-08:
Vi skulle vært på føllmønstring med våre 4 og naboens Landa Frida, men det ble vanskelig å få til, vi stiller til våren i stedet for og håper det blir bra


28.09.08:
Happy på utstilling på bønes, han fikk cert og ble BIR, kjempebra, enda et skritt nærmere å bli norsk utstillingschampion.


28.09.08: Hestens dag på Stord

Stall Tufte deltok med følgende hester: Rimfaks fra Moan, Maj Bella, Tiril Fitjarjento, Serpiko og Black Beauty, Hilde var med med sin fjording Emma og takk for at dere hadde Serpiko med i deres henger.
Først var det 40 cm sprang, hvor følgende startet for Stall Tufte: Nicolai, Katrine, Tone, Marie og Hilde. Neste klasse var 60 cm sprang, deltagere fra Stall Tufte var her: Karine, Lindy, Gunn Iren, Hanne, Line og Ina. I 80 cm sprang startet Gina Elisabeth og Ina. Gymkhana var helt til slutt, følgende deltok : Lena, Nicolai, Ole Cato, Bjørn Sigurd, Marie, Katrine, Hanne og Hilde.
Resultater:
40cm: Marie og Tirill, 0 feil
           Nicolai og Rimfaks, 0 feil
            Tone og Rimfaks, 4 feil
            Katrine og Maj Bella, 4 feil
            Hilde og Emma, 4 feil
60cm:  Karine og Rimfaks, 0 feil
            Lindy og Maj Bella, endel feil...
            Gunn Iren og Serpiko, 4 feil
             Marie og Tirill, 0 feil
             Hanne og Serpiko, brøt
             Line og Beauty, 0 feil
             Ina og Beauty, 0 feil
80cm:  Gina Elisabeth og Serpiko, 0 feil
               Ina og Rimfaks, 0 feil
               Ina og Maj Bella, 4 feil
Gymkhana: Gratulerer Hilde og Emma med en god førsteplass, gratulerer Marie og Tirill med 3.plass, ellers vil vi si godt gjennomført til Lena og Rimfaks, Nicolai og Rimfaks, Ole Cato og Tirill, Bjørn Sigurd og Maj Bella, Katrine og Rimfaks, og Hanne og Tirill. Flott dag og godt gjennomførte oppgaver, kjempeflott at så mange ville være med.      


16.09.08:
I dag fikk føllene sine første vaksiner og de ble microchippet, de oppførte seg fint alle 4.


13.09.08:
Rogalandsmesterskap for n/l-hest på stall Lærdal i Rogaland
Nicolai startet 40cm sprang med Rimfaks fra Moan, de fikk clear round og dermed sløyfe og premier, veldig bra. Ina startet så 60 cm med Maj Bella, det ble desverre et riv i første omgang og vi kom ikke videre til omhopping, noe vihadde gledet oss til, da alle som kjenner Maj Bella vet at hun er meget rask og kjapp i vendingene Ina startet så Rimfaks fra Moan i 80-90cm sprang og hadde feilfri grunnomgang og omhopping og raskest tid i omhopping, dermed ble Ina og Rimfaks ROGALANDSMESTER I SPRANG 2008.  Så var det presisjonskjøring, Ina og Rimfaks fra Moan ble nr.2, ingen feil og nest best tid. Var også med i dressur med både Rimfaks og Maj Bella, men det var da langt på dag, så hestene var umotiverte, Maj Bella knegget etter føllet sitt Tufte Timian som stod i hengeren og Rimfaks var sliten, likevel resulterte det med at Rimfaks og Ina ble nr.2 og Maj Bella og Ina ble nr.3. Så vi var veldig fornøyde med resultatene, selv om eg vet at de kunne bedre, men er jo ikke alltid at alt klaffer. Kjempflott stevne, mange flotte n/l-hester og flott vær.


03.09.08:
En trist dag for oss og kennel beautycoll, Mira, Forever Faithful Mirabella, måtte gå bort, hun ble godt over 15 år, en verdig alder på en flott, snill og meget klok hund som var mor til vår Sheila, hvil i fred Mira og takk for alt, du var en god hund.


23.08.08:
Stall Tufte stilte med hoppene Halvardstausa/Sølvana og Tiril Fitjarjento på hoppeutstilling på Bergen Travpark, begge med føll, Tirill med Tufte Tiara og Sølvana med Tufte Savanna, vi hadde med oss et lite reisefølge, så tusen takk til dere som var med å hjelpe til med hestene våre på utstillingen. Var ganske misfornøyd med Sølvana sin rideprøve, det var meget varmt denne dagen, så selv Tiril som vanligvis er veldig gira og sprek, var lat denne dagen. men de fikk nå forholdsvis ok resultater, begge to ble tredjepremiert og fikk hver sin blåe sløyfe, så nå har vi to til premierte hester på stallen.


08.08.08:
i dag gav Linde sine eiere og oss andre en meget koselig overraskelse, hun fikk et gult hoppeføll, fikk senere navnet lindes Lotta, Linde var her i trening i fjor høst før ny eier skulle ha henne hjem til seg, mens hun var her har altså hingsten vår Rimfaks fra Moan lurt seg til en ekstra bedekking, papirer er ordnet i ettertid og føllet blir fullregistrert selv om det var et uhell.


03.08.08:
I dag kom Skåtes Danny Boy hit, han er en svart n/l-hest vallak på tre år, han har kjempeflott lang man, pannelugg og hale, han skal være her en måneds tid for innriding, han skal selges etter at han er innridd, dette blir gøy.


02.08.08:
I dag skulle egentlig Rimfaks fra Moan ha kjørt nygift brudepar fra kirken til festen etterpå, men grunnet meget ustabilt vær våget ikke brudeparet sette seg i hestevogn i finstasen.


sommer/høst-08:
følgende hester solgt:
Tufte Ramira solgt til Lindy Kannelønning, Stord
Tufte Prinsen solgt til Katrine og Malin Westerheim, Fitjar
Tufte Lynet solgt til Karine Christensen, Fitjar
 ønsker dere alle masse lykke til med noen helt spesielle og fantastiske eksemplarer av rasen og takk for at dere kjøpte de slik at vi ikke mister kontakten med hestene.


14.06.08:
Jotun Stjerna kom for å bli bedekket med rimfaks fra moan, hun var her til hingsten for noen år tilbake, men da gikk hun desverre tom, så no håper vi det blir full klaff denne gang og føll neste vår.


10.06.08:
I dag fikk Agda sitt tredje hoppeføll hos oss, hun fikk et rødt (stikkelhåret/skimmel) hoppeføll med bliss og hvit sokk på et bakbein, hun har fått navnet Tufte Akira.


08.06.08:
Fjordingen Tornerose, hoppe 3 år, kom for å bli skikkelig innridd, hun er tidligere innkjørt og litt ridd på, hun skal være her i noen uker, dette blir spennende, Rosa er en ulsblakk (hvit) hoppe og hun er kjempesøt.

16.05.08: Etter endel tenking og fremdeles litt usikkerhet, har vi bestemt at tufte lynet og tufte prinsen skal miste sine edlere deler og bli rolige vallaker som slipper stesse på grunn av brunstige hopper rundt seg, så i dag ble de begge vallaker og kastreringene gikk greit.
 13.05.08:
Vi har fått Lindy til stall tufte, hun skal jobbe her hos oss 5 dager i uken og få arbeidspraksis, dette blir spennende, håper du vil trives hos oss, velkommen til deg Lindy.


 10.05.08: Stall Tufte stilte med Tufte Lynet og Tufte Ramira på unghestutstillingen på stord, Ramira fikk sløyfe og gode poeng, Lynet fikk ikke sløyfe grunnet at dommerene mente han var skjev i knærne, rart for et år siden fikk han 8 på bein og med komentaren flotte, rettstilt bein.


02.05.08:
Lomen og Tufte Lynet kommer til tufteland, Lillian har hatt Lynet som selskapshest for Lomen i vinter, takk for det Lillian, no skal Lomen kjøres og rides inn og Lynet må skoes og trenes frem til utstillingen på stord 10 mai. Lomen er en 3årig dølehest vallak, han er huskbrun med pent bliss, rolig, sindig og forsiktig stor gutt.mai-08:
Skåtes Bella fikk et rødt hoppeføll med stor stjerne, hun har fått navnet Landa Frida og er kjempepen, gratulerer Stine og Siri med første føll og lykke til med oppdragelsen av henne, far til føllet er vår Rimfaks fra Moan.


23.04.08:
Maj Bella fikk nok et hingsteføll, også denne gang fødte hun på Nicolai sin bursdag, dette ble en rød gutt med langt, fint bliss, han er også etter Rimfaks fra Moan, han fikk senere navnet Tufte Timian.

20.04.08:
Martine hadde i tiden mens Saron var hos oss kjøpt Saron og nå skulle hun endelig få sin nye hest med seg hjem, at han ikke ble kåret gjorde ikke noe, han skulle kastreres og bli en enda bedre brukshest fremover, masse lykke til med Saron Martine.18-20 april-08
: vi reiste til Biri på hingstekåring, vi reiste sammen med Ole og GroKjelsnes, som hadde hingstene Skåtes Emir og Saroni sin henger, vi hadde Rimfaks fra Moan og Tufte Prinsen i vår henger. Rimfaks skulle væremed som en av oppvisningshingstene, de andre skulle alle tre stilles til kåring. fredagen var det løsmønstring i ridehallen på norsk hestesenter, Starum, hingstene ble dasluppet løse i hallen en og en med bare hodelag og skullevise skritt, trav og galoppbegge veier. Hingstene var også på vetrinærkontroll og ble sjekket for alt mulig og de ble målt. lørdag skulle alle hingstene først mønstres for utstillingsdommere, så kom den "store" testen og hingstene skulle vise bruksprøvedommerene på Biri at de kunne kjøres, etter utallige timer medtrening var endelig dagen der hvor de skulle vise frem sine ferdigheter, kjøreprøvene gikk greit for alle "våre" hingster, Tufte Prinsen fikk nest beste kjøreprøve av alle treårs n/l-hingstene. Tufte Prinsen skulle også ha travprøve, her fikk vi dessverre ikke vise hans potensial som travponni med kanongod øket trav, grunnet noe diskusjon og kommunikasjonssvikt mellom Tufte Prinsens kusk og kusken av andre hingster i samme løp.så var det tid for oppvisning, takk til Marie og Martine for at dere salte og gjorde klar Rimfaks for meg, for eg hadde dårlig tid, men heiv meg i Rimfaks sin sal og var delvis klar for å ha dressuroppvisning, Rimfaks er jo alltid klar for å jobbe han så han trengte ikke mye oppvarming/gjennomriding før oppvisningen, vi ridde gjennom vårt selvlagde dressurprogram og det gikk greit. rett før vi viste dressur hadde et tospann med to gule nordlandshester, silko og Bastian, hatt oppvisning. etter dressuren skulle vi ha høydehoppingskonkuranse mellom 4 gule nordlanshingster, Silko, Bastian, Ruskens Solve og Rimfaks fra Moan, alle klarte seg forholdsvis bra, eg hadde knapt ridd Rimfaks før dette, så vi var spente på hvordan det ville gå, han kom seg over 1m hinderet, vi prøvde ikke på neste, Ruskens solve hoppet 115 (tror eg) og vant høydehoppingen, rett
etterpå hadde vi galloppløp mellom disse 4 gule staselige guttene, ingen kunne måle seg med raketten Ruskens Solve, men gjett om eg skal ha briller i neste galloppløp, for eg måtte holde Rimfaks igjen grunnet at eg ikke så noe med all grusen i øynene. Søndagen var det å møte med hingstene i banen for å stille de opp slik at dommere og publikum kunne få se de enda en gang, vi ble vel stående cirka 2,5 timer, noe som føles uendelig lenge når en ikke gjør annet enn å stå i ro og holde en  hormonell, utålmodig hingst, d.v.s. ikke alle var utålmodige, Saron som vi hadde med, ble lei hele oppstillingen og la seg ned. så var det å vente enda noen nervepirrende timer til slik at dommerne kunne bli enige og ta den siste avgjørelse på om hingstene skulle kåres eller ikke. endelig dom ble kort fortalt, at Skåtes Emir ble kåret, gratulerer så masse Ole og Gro, mens Tufte Prinsen og Saron ikke ble kåret


09.04.08:
Halvardstausa, kalles Sølvana, fikk gult, langbeint hoppeføll med breidt og langt bliss, far er selvsagt Rimfaks fra Moan.Føllet fikk senere navnet Tufte Savanna.

 

 


 april-08: Kaldblodsvallaken Max skal være her noen uker i trening, da særlig mye trening på riding/innriding, Max har vært her i trening tidligere, han er meget lærevillig og kjekk, men vet hva han vil og ikke vil, han er svartbrun og ganske liten kaldblods, rundt 145 i mh.mars-08:
Ruby, Ole Cato sin geit, fikk en nydelig geitekilling, hun er brun og hvitflekkete med bliss, hun har enda ikke navn, men hun er hele stallens lille yndling, meget vakker liten sak.


februar-08:
Skåtes Emir til innkjøring, han kom og ble stående hos oss etter mange felles treninger på tufteland og på skåtet, når vi var på skåtet, hadde vi Saron og Tufte Prinsen med dit, vi kjørte og trente sammen og hingstene fikk leke sammen
10.02.08:
Happy på vei til å bli utstillingschampion? han fikk i dag cert og ble nr.2 i beste hannhund klasse, vi er  så stolte over gutten vår.


15-17 februar-08:
Gina Elisabeth (søskenbarn av Ole Johnny) og en venninde kom på besøk og hadde med seg fjordingshoppene Junika og Tyra , de trente hos oss hele helgen to ganger hver dag, både riding og kjøring, og eg ridde på fjording på første gang på uendeligt mange år, kjekke hester og kjekk helg. Hilde var også innom i løpet av helgen med sin fjording Emma.


 16.03.08:
odin fitjarguten kom til trening, han skulle rides inn og ha litt generell trening utenom også, odin er en rød vallak med fint bliss, han er etter vår Rimfaks fra Moan, under Linde


feb-mars-08: islandsvallaken gaumur stod hos oss, han skulle trenes opp etter å ha stått nesten et år uten bruk, mye grunnet at hans stall brant ned, gaumur er en lys brun (garp) vallak på 8 år, han er 5-gjenger, vi skulle trene han på å bli en rolig, grei og trygg ridehest, gaumur ble satt sammen med guttene, som no var en ganske stor gjeng hingster/vallaker: Skåtes Emir, Tufte Prinsen, Odin Fitjarguten, Saron og Gaumur, innimellom fikk også sjefen selv, Rimfaks fra Moan, komme inn til "gutteklubben", og da var det ikke tvil hvem som var høyest på rang.


27.01.08:
Saron kom til oss etter avtale med eier, han skulle stå hos oss, bli trenet og innkjørt for å stilles på kåring på biri i april.Saron er en borket n/l-hingst født 17.05.05, han er etter Ruskens Solve og under Saira.


22.01.08:  F
ikk Stephanie (den ene geiten var) en geitekilling, bukk. I tillegg har både marsvinet og kaninen fått unger, så denne månden har det kommet mange nye dyr på Tufteland.

19.01.08 fikk Tirill Fitjarjento borket hoppeføll med bliss etter Rimfaks fra Moan, meget nydelig og tillitsfullt føll
.


jan-08:
de som kjøpte Skåtes Cindy av oss for cirka et år siden, hadde problemer og ønsket selge henne, vi har ikke mulighet å kjøpe henne tilbake, men fikk ordnet det slik at hun kom til oss ogHhanne og Karine hadde henne på for, men da Cindy kom var hun sykeligt tynn, vi fikk dyrlegen til å se på henne og skrive en attest, vi var også på SIM og veide henne, hun veide bare 330kg, takk Birte for at du tok henne med og veide henne. Siden hun var så tynn at t.o.m. hennes sal ble altfor vid og hesten knapt hadde en eneste muskel på kroppen fikk ikke forvertene lov å ri hesten, de måtte leie og stelle hesten i lang tid, vi syntest alle veldig synd på Cindy og hun var helt annerledes, hun hadde liksom ikke livsgnist i seg lenger, så vi visste at her ble mye jobb og god foring.

17.01.08 fikk Sasha 8 nydelige valper, Happy er pappa til disse også, det ble 4 soble hanner og 4 soble tisper, akkurat som Cindy sitt kull, men desverre var ikke disse like jevne og fine i vekt, så den ene soble tispen døde før den ble to døgn gammel, den var meget liten, de andre vokser og trives. Bilder kan sendes på mail ettersom de vokser og blir større. Leveringsklare fra 13 mars.


12.01.08 fikk Cindy 8 nydelige valper, Happy er stolt pappa det ble 4 soble tisper og 4 soble hanner, alle er sterke, friske og meget flotte.Leveringsklare fra 8 mars, bilder av valpene sendes på mail ettersom valpene vokser og blir større.


22.12.07 var vi og hentet jersey kalven vi bestillte i september, det er en flott, liten stutkalv som beggynner å bli roligere nå, han er blitt godkompis med geitene som han står på siden av.

nov-07: Mico har fått seg forvert, koselige Kristin m/fam på Stord skal nå ha godgutten boende hos seg, grunnet at vi har for lite tid til 6 hunder og Miko vil garantert trives bedre om han får mer oppmerksomhet, han er en slik skikkelig kosegutt og han er veldig aktiv og trenger å bli "brukt" mere. Vi vil fortsatt ha mulighet å få valper etter Miko og
han er velkommen til oss på besøk. Ønsker Kristin & co masse lykke til med denne fantastiske hunden.oktober-07: vi var på føllmønstring med alle våre føll, bortsett fra Tufte Daisy som allerede var solgt og hadde reist til ny eierpå østlandet. Vi stilte da altså Tufte Trym og Tufte Akira som begge fikk føllsløyfe. Tufte Trym reiste etter utstillingen til ny eier karoline på Sotra, ønsker deg masse lykke til med Trym Karoline og håper å se gutten på utstillinger fremover.


okt-07:
vi har kjøpt ny hest, en svart hoppe på ca 155 i mh med stjerne, hun heter Black Beauty, hun skal ifølge henne vi kjøpte henne av være araber/welch-blanding, Hesten hadde i lengre tid gått med sal som ikke passet/var ødelagt og grunnet dette var hun halt i alle beina og hadde betennelse i ryggen, så hun gikk på kur da vi kjøpte henne, i tillegg var hesten meget tynn, så det blir noen mnd med oppforing for så å starte opptreningen av henne. Vi gleder oss til å få orden på denne hesten og få henne i gang igjen.


aug-07:
Vi var på Gyland Grand Prix med Maj Bella og Rimfaks fra Moan, lørdagen startet vi gallopløp med Maj Bella mot mange andre nordlandshester, vi kom på en flott tredjeplass, svingene var meget krappe så vi var redde for å havne på bakken i svingene, Maj Bella fikk en flott pokal. Rimfaks var med i travløp, de hadde lovet oss å få låne vogn, men vognen vi fikk først var altfor kort så Rimfaks kunne ikke trave med lange steg da tok han borti vognen bak, så vi måtte bytte vogn, da ble vi veldig forsinket og de etterlyste oss over høytaleren flere ganger, vi kom oss da tilslutt inn på banen og kunne starte løpet, men Rimfaks var ikke helt sikker på om han kunne stole på at denne vognen virket (smarte, kalde hesten vår), så han tok det rolig, han fikk likevel en fin plassering og en flott pokal. Søndagen var det sprangkonkurranse på Gyland, deltok i 60cm med Maj Bella, fikk clear round og sløyfe, hun var da litt stresset både lørdag og søndag da føllet hennes Tufte Trym sto i hengeren og ventet. Rimfaks var med i 80cm, han var dessverre litt ukonsentrert i dag og var litt opptatt av alle de flotte hoppene rundt seg, så vi kom litt dårlig mot noen av hindrene og rev to ganger, så det ble ikke noen plasseringer, men vi var godt fornøyde etter helgen likevel. Det som var litt kjedelig var at det regnet omtrent hele tiden, så vi var gjennomvåte både hester og folk. Tusen takk til Ingrid og Nils Kjell (tante og onkel til ole Johnny) som lot oss og hestene overnatte på gården deres på Gyland.


Høst-07: følgende hester solgt: Tufte Avanti, Tufte Daisy, Tufte Trym . Ønsker nye eiere masse lykke til med hestene


23.09.07: Sprangsteve på Stord
Stall Tufte deltok med flere ryttere og hester, resultatlistene ble i vår favør og da særlig fikk vår superhingst Rimfaks fra Moan vise at han bare er best, om du ser på listen er faktisk alle som ble plasserte i klassene ryttere og hester fra Stall Tufte :-)


Resultat i 60cm- klassen:
1: Ina og Serpiko
2: Beate og Rimfaks fra Moan
3: Hilde og Rimfaks fra Moan
4: Gina Elisabeth og Serpiko
5: Line og Maj Bella
Resultat i 80cm-klassen:
1: Ina og Rimfaks fra Moan
2: Hilde og Rimfaks fra Moan


01.09.07:
Rogalandsmesterskap for nordlandshest/lyngshest
Vi reiste ned med Maj Bella og Rimfaks fra Moan, vi hadde med oss Hilde, Therese og Line. I 60cm klassen deltok  Hilde med Rimfaks, Therese og Line deltok med Maj Bella, Ina deltok i 80 cm med Rimfaks og i pressisjonkjøring. Det ble dømt etter feil og stil, Line og Maj Bella fikk  2. plass i 60 cm, Ina og Rimfaks fikk 2. plass i 80 cm og Ina og Rimfaks fikk 2.plass i presisjonkjøring, jepp ble mange fine andreplasser på dette stevnet, regnfull dag hvor alt og alle ble våte, men kjekt likevel.


01.11.07: Shanto, Crubow`s Kind Regards, tok farvel og vi savner han, han gav oss mange flotte valper, han var far til våres Cindy og Sasha som begge har arvet hans snille og rolige vesen og hans lite lyst på å være ute i regnvær, hvil i fred Shanto, du blir for all tid husket.


  29.07.07:
Tufte Prinsen ble halt på hingstebeitet i Lindås, men han hadde nok bare sterkt noe for han ble ganske raskt helt fin igjen og kunne slippes sammen med de andre hingstene igjen etter et lite opphold på Håkon Seljelid sin stall, takk Håkon for hjelp med Prinsen vår.


4-8 juli-07:
VM islandsheststevne, eg var med som medhjelper på stevnet og fikk se mange meget vakre islandshester og ble mektig imponert av mange av hestene, og da selvsagt verdensmesterhesten til Stian Pedersen jarl fra midtkrika, den var et syn.


23.06.07:
På selveste sankthans aften fikk Agda et rødskimmelt hoppeføll med uregelmessig stort bliss, hun har senere fått navnet Tufte Ramira, og far er Rimfaks fra Moan, eg gikk opp på beitet etter sankthansfeiringen og da hadde Agda nettopp føllet, så nydelig og liten jente hun hadde fått.


28.05.07, 3 av jentene som rir hos oss, fikk av oss som konfirmasjonsgave en ridetur til fjells. Vi brukte denne flotte dagen til dette, hadde en kjempeflott tur og hestene som var med var: Sølvana med rytter Beate, Maj Bella og føllet med rytter Terese, Skåtes Amy med rytter Hilde og tilslutt Serpiko med meg på ryggen. Ina.

26.05.07, en som hadde utdrikkningslag leige inn 2 av våre hester som ble ridd av en meget merkeligt påkledd brud gjennom Fitjar sentrum og opp til Bakken hvor festen skulle fortsette. Hestene som ble brukt var Skåtes Amy og Agda som begge utførte oppgaven sin meget flott.

25.05.07, happy ble HD-røndtket og vi har fått resultater, han er fri for HD(A), jippi vi er kjempeglade for resultatet og vil til høsten sette han i avl.

Hester til salgs!!

1: Gulskimmel hoppe ble bliss, tufte avanti født 15.07.06, kr.12000,-
2: Rød hingst med bliss og sokker, tufte lynet født 19.04.06, kr 9000,-
3: Rød hingst med bliss, født 23.04.07, kr 5000,-
4: Brun hoppe, tufte daisy født 03.05.07, kr 8000,-

Far til alle er Rimfaks fra Moan

Ta kontakt dersom du er interessert.

NB. Hvis kontaktskjema av en eller annen grunn ikke skulle fungere, er det bare å sende epost på vanlig måte til post@farmandfamily.net :)

mvh Ina


Unghestslipp 27.mai!!
Unghestslipp

Vi var på unghestslipp i Lindås med hingstene:
- Odin Fitjarguten
- Tufte Prinsen
- Tufte Lynet

mvh Ina


Ustilling 20.mai
Kjemperesultater på utstillingen på Stord!! Vi er storfornøyd med våre påmeldte, og poengene ble som følger:


N/L hingster 2 år:

Tufte Prinsen  e. Rimfaks fra Moan u. Maj Bella  7-7-8-9-8  Sløyfe  Kv. II
N/L hingster 1 år:
Tufte Lynet  e. Rimfaks fra Moan u. Skåtes Cindy  7-7-7-8-7  Sløyfe
N/L hopper 3 år:
Halvardstausa  e. Isak u. Lady Lisa  8-9-8-8-8  Sløyfe  Kv. I
Tiril Fitjarjento  e. Seli Go Go u. Linde  8-8-8-8-8  Sløyfe  Kv. II
N/L hoppe 1 år:
Tufte Avanti  e. Rimfaks fra Moen u. Agda  8-8-7-7-7  Sløyfe.

Vi vil gjerne takke alle flinke venner med å vaske, klargjøre og trene hestene til utstillingen. Tusen takk til alle som var så snille å hjelpe oss å kjøre hestene til og fra utstillingen og tusen takk til alle som hjalp oss på utstillingsplassen, både med hjelp til hestene og til å ta bilder. Tusen, tusen takk alle sammen, det kunne ikke gått uten deres hjelp. Og gratulerer Hilde, du stilte Tufte Avanti på en god måte, din første gang.

For øvrige resultater kan du besøke http://www.hordahest.com/

mvh Ina


Nytt Føll, 3.mai 2007
Skåtes Cindy fikk brunt hoppeføll. Nye eiere av Cindy har ventet lenge nå. Føllet skal hete Tufte Daisy, vi gleder oss til å se det. Lykke til med oppdragelsen av henne, inntil hun er gammel nok til å komme hit til Stall Tufte.


Dobbelhundeutstilling NCK og Norsk Shetlandsheepdog Klubb 28-29.april 2007
Mico og Happy ble stilt og på dag1 fikk Mico 1AK og dag2 fikk han 2AK. Happy fikk på dag1, 1 i unghundklasse, og ble stilt som nr 2 i gruppen. På dag2 fikk han samme resultat, men ble nr 2 i gruppen. Happy fikk fantastisk kritikk av dommerne, de likte han veldig godt.


Føll 23/04 2007
Maj Bella med føllet sittMaj Bella fikk endelig det lenge ventede føllet sitt, og som de to forrige ble dette også en hingst, rød med stjernebliss. Hun fødte det samme dagen som Nicolai fylte 8 år.Valper født 20/4 2007
ValpeneCindy, Cinderella, fikk 9 valper, alle er sterke, friske og meget flotte. Hun fikk en sobel tispe, 2 soble hanner, og ikke mindre enn seks tricolor tisper. Interesserte valpekjøpere kan ta kontakt for mer info/bilder. Far er Mico.Hundeutstilling/Salg av hest og hund 24/3 2007
Kennel Farm and Family stilte med fire hunder, og resultatene ble:

Etter utstillingen leverte vi en tricolor hannvalp vi hadde fått i retur, Farm and Familys Nando til nye eiere. Deretter reiste vi med Halvars Kvikk til ny eier Arianah, hun er veldig fornøyd med han og synes han er veldig snill og rolig. For oss er det veldig viktig at kjøperne er fornøyde. Arianah kjøpte av oss tidligere, shettisen Billy som hun nå solgte, og ville dermed ha en større hest.Lykke til videre med vakre "Kvikken", Arianah. Og lykke til med "Nando ", Jannecke!


Kalver mars 2007
KalverVi fikk to vakre kalver, en kvigekalv og en stutkalv.


Stall Tufte har fått låne hesten Skåtes Amy!
AmyFordi vi solgte Cindy, hadde vi behov for å låne en hest å bruke til riding. Amy er halvsøster til Cindy, de har samme mor og eier er Ole og Gro Kjelsnes. Og vi er veldig takknemlig for å få låne henne av dem.Geiter til Tufteland!
GeiterVi kjøpte oss tre søte geitekillinger, som flaskes opp med tåteflasker. To geiter og en bukk.


Hundeutstilling i Ølen 10/2 2007
Mico og Happy ble stilt, resultatene ble: Mico 2AK og Happy fikk første, ble 3 beste i gruppen og fikk HP.


Tiril Fitjarjento 4/2 2007
TirilVi var i Bergen og hentet Tiril som kom med hestetransport fra Oslo.Vi kom tilfeldigvis over en annonse på en nordlandshoppe, som tilfeldigvis viste seg å være oppdrettet av naboen vår. Hun er også halvsøster til Cindy. Vi ser frem til å bli kjent med denne nye unghoppen i stallen vår.


Cindy ble solgt 3/2 2007
Vi reiste med Skåtes Cindy til nye eiere. Tidligere hadde de vært å prøvd henne og likte henne veldig godt. De er spesielt fornøyde med hennes fine vesen, og gode rideegenskaper. Cindy venter føll og til høsten når det er avvent, skal vi hente det hjem til oss. Salg av Cindy var ikke lett siden vi har hatt henne veldig lenge, men vi vet hun er kommet til et godt hjem og hun bor ikke lenger unna enn at vi kan besøke henne.


Til alle våre valpekjøpere!
Benytter anledningen til å ønske alle som har kjøpt valp av oss, lykke til med sin nye Farm and Family hund, og håper dere får mange fine år sammen med den. Minner eventuelle aktuelle på om at vi fortsatt har en liten hjerteknuser på gården som venter på å treffe sine nye eiere, hvis dette kunne være noe for deg eller dere, ta kontakt med oss for mer informasjon. Det er fortsatt ikke for sent å kjøpe den beste julegaven :-)


Første søndag i advent
Stall Tufte ble spurt om å stille med hester til første søndag i advent da det er søndagsåpne butikker, med diverse arrangement, sang & musikk og god stemning for liten og stor i Fitjar sentrum. Vi hadde med oss 2 hester, og takker de som var med for flott innsats med å leie.

-Ina


Arbeidsuke 2!!
14-17 november var 2 kjekke jenter fra Leirvik skole i arbeidsuke, de var med å jobbe med unghester og alt daglig stell av hestene på gården. Kjempebra insats, lykke til videre med skole og hestene.

-Ina


Ny hundeutstilling
4-5 november -06 var det nok engang hundeutstilling, denne gangen på fitjar/stord hundeklubb v/kulturhuset på fitjar. Kennel Farm And Family stilte med 2 hunder. Resultatene ble følgende:

-Ina


Sprangstevne
29 oktobe -06 debuterte Rimfaks fra Moan på sprangstevne på Leirvik. Han gjorde feilfri grunnomgang, og omhopping. Han ble slått med fattige 2 sekunder, av en rask kaldblodstraver. Et resultat som ga 2 plass til slutt, et imponerende resultat tatt i betraktning av at han var den minste hesten som deltok.
2 PremieRimfaks fra Moan


Korante reiser fra oss :-(
20 oktober -06 reiste Tufte Korante til sin nye eier Therese, men de bor ikke så langt unna, så vi håper de ofte kommer på besøk. Masse lykke til med den vakre godgutten!!

-Ina


Innridning
17 oktober -06 kom en liten svart islandshest til Stall Tufte. Andrau skulle bli grunntrent i ridning og håndtering, og var hos oss ca 1 mnd. Lykke til videre med hesten.

-Ina


Føllmønstring i Rosendal
15. oktober -06 var vi på føllmønstring inne i Rosendal, der vi stite 3 føll, og hadde avkomstgruppe for Rimfaks fra Moan.
Rimfaksen på føllmønstring i Rosendal
Dommerpoeng på føllene:

Avkomstgruppen ble mindre enn planglagt siden 2 av hingstene vi skulle ha med, var halt, og ett føll meldte avbud til utstillingen. Så vi endte opp med bare 5 avkom. Og dommerne kommenterte gruppen med at Rimfaks fra Moan preget sine avkom med meget gode bevegelser.

-Ina


Arbeidsuke!
Fra 8-13. oktober var Iselin og Katrina her i arbeidsuke. De hadde med seg hestene sine, Rocco og Rexen. De var her og lærte om trening av unghester, og de fikk instruere på ridetimer. Vi takker for besøket, og ønsker lykke til med både hest og skole.
RexenRoccoArbeidsuke på Farm and Family

-Ina


Ny hest til Stall Tufte!!
4. oktober -06 var vi på Sunde og hentet en araber-/dølvallak på 3 1/2 år ved navn Serpiko. Kategori 1 ponnie, rød m/stjerne og 3hvite sokker. Han har gode bevegelser og skal bli en fremtidig dressurspranghest.


BSBK Hundeutstilling
30/9 til 1/10 -06 var det hundeutstilling igjen på Bønes Racketsenter. Kennel Farm And Family stilte med 3 hunder. Resultater som følger:


Kjøreoppdrag
18. september -06 var Rimfaks fra Moan på kjøreoppdrag for en veldig overrasket, og likefullt strålende fornøyd 50-årsjubilant. Rimfaks gjorde som vanlig en fantastisk god jobb, i mye støy mellom ballonger, unger og skrik å skrål. Jubilanten ble kjørt fra sitt hjem, inn til fitjar sentrum. Rimfaks stiller gjerne opp på lignende ved kommende anledninger. Ta kontakt hvis du har spørsmål.
50 års dag med heste&kjerre

-Ina


Hoppeutstilling på Bergen travpark
16-17 september -06 var det hoppeutstilling på Bergen Travpark, Stall Tufte stilte med 2 hopper m/føll med fot. Lørdagen var det rideprøver, eksteriørbedømming og veterinærsjekker. Resultatene måtte vi vente med, da disse ble presentert på søndagen, og hestene våre fikk følgende poeng/beskrivelser:


Søndagsskolen
9. september var det søndagsskolens dag på tufteland, vi stilte med hester til barneridning til de yngstes store begeistring.
Takk til alle medhjelpere!

-Ina


BIR til gladgutten!!
"Happy"

Happy

Det var jubel og stor stas i Stavanger lørdag 9.september, da vår nye gladgutt, "Happy" Phrostmade`s Lover in Gold ble BIR og BIS2.
Kjemperesultat, og nå vi ser frem til flere utstillinger med "Happy" i tiden fremover.

Mico , Michelangelo of Sheephill, var også i Stavanger og oppnådde to førstepremier og CK (certkvalitet), dette var veldig gøy og litt overraskende i og med at han har røytet av seg halve pelsen. Så vi kan trygt si at begge guttene våre hadde en fin og god utstillingsdebut.

-Ina og "eier" Nicolai.


Valper født 29 august
Et nytt valpekull er født, og denne gangen ble det 3 tricolor tisper, og en tricolor hann etter Above Any Allution "Sasha" og Michelangelo of Sheephill "Mico".

Se bilder

-Ina


Hester for salg!!
2 årig rød vallak, og føllene våre født i år er til salgs, ta kontakt for mer info/bilder.

-Ina


Hesteutstilling Sortland 26 august
På Sortland ble to avkom etter premiehingsten vår utstilt, og under ser du navn og poengene deres. Vi kan bare gratulere og glede oss over fine avkom etter Rimfaks fra Moan.

Elverhøys Furia N-04-3538, Eksteriør poeng: 9-9-7-9-8, kvalitet I.
Lundvolls Seliko N-04-3553, Eksteriør poeng: 9-8-8-7-8

-Ina


Valper født 26 august!
Det kom 3 soble hanner, og 1 sobel tispe etter BeautyColll`s Isabell Catch My Charm "Sheila", og Michelanglo of Sheephill "Mico". Bilder kommer!

-Ina


Åpen gård!
13 august var det åpen gård på rydland på fitjar, og stall tufte stilte med 3 hester til barneridning, en hest til kjøring med vogn og vi hadde tre sjarmerende føll, to hunder og en hane med oss.
Takker alle som hjalp oss å klargjøre/vaske, og leie på hestene.

-Ina


14 august kom, og vi ventet.... og ventet... men desverre ble det ikke valper på BeautyColl`s Quin Sister "Minnie" denne gangen, så da blir det utstillinger utover høsten/vinteren, og nye parringer neste løpetid.

-Ina


Agda sitt nye føll. Født 15.07.06
15 juli fikk Agda et rødskimmelt hoppeføll m/stort bliss.

-Ina


Aberdeen Angus
Her er årets kalv, endelig en kvigekalv, mor er 50% NRF(norsk rødt fe) og 50% Aberdeen Angus og far er ren Aberdeen Angus.

-Ina


Straumøy værene
Bilde fra besøk på villsau-øyen vår Straumøy, noen av våre stilige værer

-Ina


Årets hyggelige overraskelse er at Agda som dyrlegen tidligere i vinter konstaterte ikke drektig, no er sjekket på nytt og vi venter etter det på årets tredje føll etter Rimfaks fra Moan, gjett om vi gleder oss.

-Ina


Føllene våre har fått navn:

Tufte Lynet
Skåtes Cindy sitt føll heter Tufte Lynet (her tøffer han seg med pappaen sin)

Tufte Korado
Maj Bella sitt føll heter Tufte Korado (her ligger han og koser seg)


Vi passer hunder i ferier o.l. og det er utrolig spennende å få treffe igjenn ”våre valper”, selvom vi også passer andre hunder innimellom, foreløpig skal vi passe 4 hunder denne sommeren og det gleder vi oss til.

-Ina


Sheila er parret med Mico og venter valper i slutten av august-06, dersom alt går etter planen, dette er en veldig spennende kombinasjon som vi har god tro på, og vil vurdere å beholde valp fra selv.

-Ina


Mico
Vi har kjøpt en tricolorhann Mico (Michelagelo of Sheephill) fra Kennel Sheephill collies, sammen med Kennel BeautyColl. Mico er en stor hannhund med fint lynne, han er født 31.10.03, og er fri på hofter (A) og øyner.

-Ina


MinnieDoffen
Minnie (BeautyColl`s Quin Sister) er parret med tricolorhannen Doffen ( BeautyColl`s Rock and Roll) og venter valper rundt 13 august-06.


Åpen GårdÅpen Gård
05.06.06 arrangerte vi åpen gård med mange forsjellige aktiviteter, der riding og kjøring med hest var mest populært. Det var en vellykket dag med strålende sol og mange besøkende, bladet sunnhordland var og intrvjuet og hadde innslag i avisen. Vil gjerne takke våre ridejenter for god hjelp hele dagen og fin avslutning  med oppvisning i dressur og sprangridning.


HappyHappy 2
Vi har kjøpt oss valp sammen med Kennel BeautyColl, en sobel hannhund med navnet Phrostmade`s Lover in Gold, kalles Happy. Takk til oppdretter Lill Kristin Nilsen (kennel Phrostmade) for enestående samarbeid og en kjempetrivelig og glad valp.


17 Mai
17.Mai i osterneskrinsen ble feiret med 6 n/l-hester i 4 forsjellige farger, det var en våt fornøyelse.Det var tredje 17.maitog i osternes for Rimfaks fra moan, men første gang for de andre og det gikk kjempefint, takker ridejentene våre for hjelp med å vaske og strigle hestene for anledningen.


Tufte Prinsen var på unghestutstilling på bergen travpark 30.04.06, han fikk karakterene: 8-8-8-8-8 , fikk sløyfe og ble stilt som nr.1 i kvalitet. Dommerkomentar: velutvikla åring av god type, jevn, god kroppsbyggning, føre velstilte bein og gode bevegelser.

-Ina


Kanonresultater på utstilling!!!

Minnie
Minnie igjenTina, som også er Norsk champion

Minnie
(BeautyColl`s Quin Sister) var på NCK avd. vestlandet sin utstilling på smørås 29.04.06. Hun fikk Cert og vi er overlykkelige for det. Dommer Ulla Berg-Person sin beskrivelse av Minnie: Elegant hode som kunne hatt en bedre markert stopp, ønsker noe bedre utviklet underkjeve, vakre mørke øyner, velbærende ører, god hals og reisning, bra kroppslengde, beveger seg bra fra alle hold, vakker pels og farge.
Premiering: 1AK, 1VK, 3BTK, CERT
I beste tispeklassen ble Minnie bare slått av 2 norske utstillingschampioner, nr.1 i klassen ble Farm and Family`s Faithful As Few, Tina, gratulerer Marit du klarer fint å stille henne selv.
Tina ble BIR (best i rasen, dvs hun slo alle colliene på utstillingen)på søndagen, da var det Shetland Sheepdog-klubben som arrangerte utstilling, gratulerer Bente med Cert på eget oppdrett.

-Ina


Møllens Prins Jonathan er no solgt til Lisbeth Tufteland Nesbø på Fitjar (så vi kan besøke han), vi ønsker de lykke til videre med alt.

-Ina


Enda et føll!! :)

føll etter Maj Bella og Rimfaks fra Moan, føllet ble født 24.04.06 og er lyserød (gul) med breitt blissFøll etter Maj Bella og Rimfaks fra Moan, føllet ble født 24.04.06 og er lyserød (gul) med breitt bliss.

-Ina


Endelig føll!! :)

føll etter Skåtes Cindy og Rimfaks fra Moan, føllet ble født 19.04.06 og er rød med bliss og 3 hvite sokkerFøll etter Skåtes Cindy og Rimfaks fra Moan, føllet ble født 19.04.06 og er rød med bliss og 3 hvite sokker

-Ina


På kåring!!

Fra Biri

21-23 april -06 var det hingstekåring på biri, Rimfaks fra Moan ble stilt i klasse 1 og han beholdt sin tidligere 3.pr og kan dermed fortsette å få besøk av nordlands/lyngshopper på sommeren.
Han gikk en travprøve med tiden 3,14 og det med 2 gallopper, hverken hest eller kusk hadde prøvd dette før og Rimfaks fikk dermed vist at han har flott steglengde i trav og kunne egnet seg til ponnitrav han hadde også en dressuroppvisning om søndagen og gikk fint da, som han alltid gjør.

Poeng fra birikåringen-06: 7-7-7-7-7-8-10-8-x-9

For spørsmål om hingsten, ring/mail eiere.

-Ina


Vi Gratulerer!!!

Tina
26.03.06 fikk Farm And Family`s Faithful As Few "Tina", NKK-certet (Norsk Kennel Klub), hun hadde fra tidligere 2 CERT og er nå blitt Norsk Utstillings Champion (NUCH, og dette er hun blitt før hun fyller 3 år i Juli -06. Tina er U: BeautyColl`s Catch My Charm "Sheila", og E: Ka-To-Krsi`s Hercules "Leo".
Vi gratulerer eier Marit Rognsøy og Bente Løseth for god trening og handling av Tina.


Møllens Prins Jonathan var på kåring, desverre ble han ikke kåret. Han er nå til salgs som vallak.

-Ina


Ridebanen VårArbeidere i full sving :)Ridebanen er en kombinasjonsbane til all bruk: riding, kjøring med hest/vogn, fotball, øksekasting, lassokasting og vi trener hundene der (hopper hinder, henter pinner/baller osv.)

-Ina og Ole

 


Vi har planer om å starte med terapiridning. Vi kommer tilbake med mer informasjon.

-Ina


For alle dere hesteinteresserte jenter/gutter, så driver vi med rideopplæring. Dette gjelder voksne såvel som barn/ungdom. Lang erfaring og gode resultater med dette. Ta gjerne kontakt pr mail/telefon for mer informasjon.

-Ina


Vi har anlagt egen ridebane, og i den forbindelse vil vi arrangere "Åpen gård" i sammenheng med åpningen av denne. Dette vil vi prøve å få til iløpet av våren 2006.

-Ina & Ole


Cindy har hatt valper. Disse er alle levert og tilbakemeldinger fra samtlige kjøpere har vært gode. Vi ønsker disse lykke til videre.

-Ina


Saueraser, informasjon vil komme her.


Kjøp av hannhund for utstilling/avl vurderes kjøpt i samarbeid med Kennel BeautyColl.


Vi skal sette valper på Minnie, Sasha og Sheila iløpet av 2006!! OBS OBS!! :)


20/10 2004

Sheila har fått valper. 6 søte små, 3 tisper og 3 hanner. Leo i Kennel BeautyColl er faren, alle valpene er soble, og ikke minst, leveringsklare 01.12.04
De ønsker seg fine hjem hos hundevenner Alle valper leveres med alle attester, papirer og garantier

Bilder av valpene kan mailes ettersom de vokser

Minnie har fåttn 2 hanner, en sobel og en tricolor, disse ønsker seg også nye hjem hos gode hundevenner, valpene er leveringsklare 02.12.04. Leveres med alle attester, papirer og garantier, bilder kan mailes valpekjøpere ettersom de vokser.


19/10 2003

Cindy fikk valper 7/10, 5 flotte hanner og en liten søt tispe. Disse er leveringsklare 2.desember.


Klikk på bildet for å se et større

 


 

06/08 2003

Denne siden omhandler ikke bare hunder, vi har også hester, aberdeen angus og villsau til salgs pr. dags dato.
Er du interessert er det bare å ta kontakt enten på telefon, eller pr epost.


 

06/08 2003

  Vi har fått valper den 28.06.03 som er leverinsklare23.08, Above Any Allution (innlånt tricolor) og Ka-To-Krsi`s Hercules fikk 6 valper : 1 sobel hann, 3 soble tisper og 2 tricolor tisper. Vår Sheila, BeautyColl`s Isabell Catch My Charm,og Ka-To-Krsi`s Hercules fikk valper den 11.07.03 hele 9 søte små soble valper, 2 hanner og 7 tisper. Vi venter valper på Cinderella i slutten på september også hun er parret med Ka To Krsi`s Hercules også kalt Leo.


  06/08 2003

Hjemmesiden er oppe!
Mer informasjon og flere bilder vil bli lagt ut etterhvert.