Nordlandshesten Vår flotte hingst

 

Vi ønsker å satse på eget oppdrett av nordlandshesten og har egen hingst og to hopper. Dette er en sterk og nøysom liten hest som kan brukes til alt; kløv, kjøring,(presisjon, oppdrag, trav), sprang dressur, feltritt, distanseriding, turriding, terapiridning (meget fornuftig og rolig).- Den er kjekk størrelse, 125-140cm mankehøyde, så både voksne og barn kan bruke den. Den har sterke, små hover. Vi har hatt flere nordlandshester tidligere, bilder av disse er også lagt inn på hjemmesiden.

Rimfaks fra Moan, N-98-3513, er 3-premiert, han er gul med hvit man, hale og bliss. Han er en meget snill og rolig hingst, fikk 10 i lynne på utvidet bruksprøve. Han blir brukt til kjøring, turridning og dressur, har planer om å trene sprang med han også. Han blir også brukt til barneridning og til nybegynnere. Han har vært med på presisjonskjøring og blitt kjørt i 17.mai tog. Vi har slipp hjemme hos oss om våren/sommeren og Rimfaksen ønsker besøk av mange nordlandshopper, eventuelt kan han leies vekk på sensommeren.
Han er etter Gråmann, 85-3505, og under Michelle, 90-3596.
Fikk følgende karakterer:
• Ekstriør: 7-7-7-7-7
• Bruksegenskaper: 8
• Lynne: 10
• Mål: 132-142-170-17-6,3

 

Maj-Bella venter sitt første føll vår-05 og hun er meget snill og barnevennlig hoppe, hun er rød med bliss og blei 2-premiert 2 kvalitet på Bergen Travpark høst-04. Hun trenes i dressur og liker fart, hun er meget rask. U: Bella, E: Belloni. Mai Bella fikk føllet sitt 19. april, en gul hingst med stjerne, vi har kalt han tufte prinsen. Det skal bli spennende å følge han på utstillinger fremover, han har også arvet farens meget rolige og snille vesen
Skåtes Cindy er under trening og skal settes føll på våren-05, hun er rolig og snill og har flere sløyfer fra unghestutstillinger. Hun er etter Seli-Gogo og under Belissa. Cindy begynner nå å bli fin å ri og planen er å stille henne på hoppeutstilling i Bergen 2006.
Mai Bella og skåtes Cindy er begge bedekt med rimfaks fra Moan i 2005 og i tillegg har vi lånt en skimmel hoppe, Agda, som vi også håper får føll etter Rimfaksen til neste år.
Vi har også en meget vakker islandshoppe, rød med stjerne, født 14.06.03, og hun er for salg. Navnet er Gladi fra Tufteland, Gladi er nå solgt østover og kjøperne er meget fornøyde med henne.
Vi har også en meget vakker åringshoppe, født 30.06.03, kryssing kaldblods/Island, borket med stjerne og snipp for salg. Traviata cocktail er solgt til Mandal og kjøper er veldig fornøyde.
Nyeste hesten på stallen er en Welch sec.a hingst, født 2003, som er plan å få frem som hingst, kåring, visst det ikke går blir han nok en super barneponni, han ble kjøpt fra Alta og navnet er Møllens Prins Jonathan. Jonatan ble vist som toåring med gode poeng og stilles i Rogaland mars 2006.
Våren 2005 kjøpte vi også et meget vakkert hoppeføll, Nova Polaris u: Stella Polar e: Pan, vi er veldig fornøyd med henne, hun er fantastisk snill, har et vakkert ekstriør, er rolig og samarbeidsvillig og spesielt glad i folk. Nova er forresten gul med stjerne, hun ble også beste åringshoppe nordlandshest på unghestutstilling vår 2005.
I 2006 venter vi altså 3 føll etter rimfaks og disse vil da være til salg, vi Mailer gjerne bilder av føll og hester som er for salg.