Kennel Farm and Family, oppdrett av langhåret collie i over 10 år.


Navn, Kjønn
Født
Død
Farge
Foreldre
Haveng`s Debbie (Janka), tispe
05.03.91
13.07.03
Sobel
mor: Confident`s Glorious Star
far: Freelancer For Killing All Dreams
La-Min-So`s Day Dreamer (Chess), tispe 22.03.94 01.05.05 Sobel mor: La-Min-So`s U B Lee
far: Lynnafield Winther Ace at la Vida
BeautyColl`s Isabel Catch My Charm (Sheila) , tispe
31.08.98 06.02.09
Sobel
mor: Forever Faithful Mirabelle
far: Crubow`s Kind Regards
Above Any Allution (Sasha), tispe
21.05.00
11.10.08
Tricolor
mor: La-Min-So`s Day Dreamer
far: Crubow`s Kind Regards
Cinderella (Cindy), tispe
30.03.01  
Sobel
mor: La-Min-So`s Day Dreamer
far: Crubow`s Kind Regards
BeautyColl`s Quin Sister (Minnie), tispe
19.05.02  
Sobel
mor: BeautyColl`s Isabell Catch My Charm
far: N.UCH Lundecock`s Easy Come Easy Go
Michelangelo of Sheephill (Mico), hannhund
31.10.03  
Tricolor
mor: Ain`t She Sweetest
far: Moonhills Shoemaker
Phrostmade`s Lover in Gold (Happy), hannhund
21.03.06  
Sobel
mor: NUCH Phrostmade`s Dreaming Devotion
far: Phrostmade`s Golden Island
Farm and Family`s Sikita Black (Sikita), tispe
09.05.09  
Tricolor
mor: Cindarella
far: Michelangelo of Sheephill
Vi vil nå fortelle litt om våre hunder og deres egenskaper :


Janka
Janka var til 13.07.03 kennelens elste og muligens klokeste hund, hun måtte da avlives på grunn av kreft. Hun har ellers vært frisk og sunn hele sitt liv. Hun var høyt elsket og vi savner henne fryktelig mye, hun vil alltid leve videre i våre hjerter. Hun var en hund med mange innlærte kunster som hun aldri glemte. Hun har alltid vært trofast og lydig og har fulgt sin familie enten de har gått til fots eller sittet oppå en hest. Janka har alltid likt små dyr som kanier, kyllinger, høner o.l. , hun behandler de som om de skulle vært sine egne hvalper. Janka har mange hvalper etter seg som er spredt rundtom i hele landet, hun har vært en flink og bra avlstispe som bl.a. har avlet en NUCH (Norsk Utsillings Champion), han er fra hennes siste kull som var på 10 hvalper. Alle disse levde opp og de fikk ikke melketillegg før de begynte å spise fast føde (babygrøt). Selv har hun også bra utstillinsresultater der hun fått kriterier som fin pelsfarge-og kondisjon, bra kropp, nydelige bevegelser og kjempeflott haleføring. En episode fra hvor klok collien er har vi lyst å fortelle: Vi var ute og hesjet gress en dag og gutten vår Nicolai var som vanlig med, han satt da i barnevogn, som regel hadde vi vognen med oss ned igjenn bakpå traktoren men denne dagen lot vi vognen stå igjenn på bakken, Janka ble da liggende igjenn på siden av vognen i flere timer til vi gikk opp og hentet henne (hundene er vandt med å følge etter traktoren når vi er rundt på gården og kjører), hun skulle da passe på Nicolai og var svært trofast og utholdene i sin "plikt".

Chess

  Chess er en omplasseringshund som vi kjøpte da hun var 4år, hun er nå 8. Chess er en fantastisk snill og godslig hund som er glad i alle, hennes snille og glade væremåte ser vi igjenn på valpene hennes. Vi har hatt 2 kull på Chess i kombinasjon med Shanto, Crubow`s Kind Regards, som har gitt valper med et fantastisk gemytt og utstillingsmuligheter hos dem det har vært aktuelt for. Hun er en litt liten og kraftig bygget collie som har gode utstillinsresultater. Tålmodig og veldig glad i unger er hun også. Chess døde desverre brått og svært uventet 01.05.05, vi hadde vært på kjøretur med hest og vogn og Chess gikk som vanlig rundt og tuslet, når vi hadde satt hesten i stall og foret dyrene og kom ned til huset fant vi Chess død utfor døren, hun hadde ikke vært dårlig, vi tror det har vært hjertet som ikke klarte mer. Chess vil vi alltid savne og hun lever videre i våre hjerter, hun ble rett over 11 år.

Sheila
  Sheila er barnebarnet til Janka, hun er utrolig søt og kosete. Hun vil alltid være med oss og hun vet alltid forskjell på om vi skal i fjøset e.l. hvor hun får være med eller om vi skal til butikken eller annet og hun må være igjenn hjemme, det sees helt tydelig på henne. Hun er svært klok og lærevillig. Hun er den hunden som Nicolai foretrekker å  "gå på tur med" hun gjør alt han sier og har tålmodighet med han som bare kan beundres (Nicolai er bare såvidt fylt 4år). Nicolai går rundt og leier på henne, leker i sanden med henne, hiver baller og pinner med henne og har henne med seg overalt. Shela er veldig trofast med sine nærmeste, men bruker tid på å godta fremmede. Er en utrolig smart, lettlært og lydig hund som omtrent reagerer på komandoer før de blir sagt. Hun liker å få oppgaver som sporsøk og gjeting av sauer. Hun er også veldig intrisert under lammingen og skal hjelpe til med å passe på at alt går bra da.

Cindy 
Cindy
er fra Chess sitt siste kull som vi bestemte oss for å beholde i siste liten, siden vi fant ut at vi ville ha en valp etter snille Chess og Shanto, noe vi aldri har angret. Cindy er også utrolig snill og svært vakker og har oppnådd både HP(hederspris) og CK(cert kvalitet) på utstilling. Hun er svært leken og springer mer enn gjerne og henter baller og pinner som Nicolai hiver for henne. Hun er en kjempegod hund som er glad i alt og alle. Cindy har akkurat det utseende eg mener en collie skal ha: pels, kropp, bevegelser, lynne, hode, uttrykk, farge , så angrer virkelig ikke at vi ikke solgte henne den gang hun var 8 uker gammel. Cindy tror vi må være uoffisiell verdensmester i "breling" :-)

Minnie
  Minnie er fremdeles liten og søt, og hun har arvet svært mye av Sheila: hun er lydig, snill og skeptisk overfor fremmede til hun lærer å kjenne de. Minnie er en forholdsvis lien collie med et meget pent og søtt hode. Hun har hatt et valpekull, en sobel hann og en tricolor hann. Vi har planer om flere kull på henne, men tenkte at vi skulle stille henne på flere utstillinger først. Minnie er veeeeldig hengiven overfor familiemedlemmene og viser stoooor glede når en eller annen kommer hjem, men de som ikke hører til "flokken" er hun mer tilbakeholden overfor.

Sasha
  Sasha er en valp fra vårt første kull på Chess, hun ble solgt, men havnet tilbake til oss høsten-03, før det hadde vi hatt et valpekull på henne så det var ikke vanskelig å ta henne tilbake da kjøper ikke lenger kunne ha henne. Hun er en tricolor collie som elsker alle, og hun elsker kos og klapp, har du først klappet henne maser hun på alle tenkelige måter for å få mer klapp og kos. Hun er også veldig leken og henter pinner, fillerister tøyfiller o.l.. Sasha er godt premiert på utstilling, og hun er en stor og kraftig collietispe med svært vakkert hode/uttrykk. Hun har også en veldig fin og rein svart farge og hun har den type pels som holder seg fin av seg selv, veldig lite pelsstell.

HappyHappyHappy
  Happy er en nykommer, og vår nye kjæledegge fra Kennel Phrostmade, kjøpt sammen med Kennel BeautyColl. Han er etter høyt premierte og friske linjer, og vil forhåpentligvis bli en fremtidig god avlshann. Han er en glad og lettlært, leken og oppvakt liten krabat, som passer godt til kallenavnet sitt. Etterhvert skal det bli spennende å se om han, som vi tror, vil leve opp til forventingene både utstillings- og avlsmessig. Følg med på Nyheter for fremtidige utstillingsresultater.

Mico
  Miko er også nyinnkjøpt avlshann som blir 3 år i oktober, kjøpt sammen med Kennel BeautyColl. Han er en meget stor, og snill gutt som vi også håper vi gjøre suksess blandt tispene. Kan lettest beskrives som leken og veldig lydig, trygg med barna. Han er ennå ikke utstilt, så det blir spennende å se om han kan oppnå gode resultater der. Hvis du vil vite mer om Miko`s fremtidige paringer og utstillingsresultater, kan du følge med på Nyhetssiden.


SikitaSikitaSikitaSikita
  Sikita
er fra Cindy sitt siste kull, vi "bestilte" tricolor tispe i kullet og fikk to flotte tricolor tisper å velge mellom, vi valgte den største av de etter øyenlysning, Sikita er cea ua, så det lover godt for en fremtidig avlstispe. Sikita er en meget glad og livlig jente, hun er meget lettlært, smart, uredd og hun er mer enn gjerne med på alt som skjer. Hun er veldig glad i alle folk og elsker å springe å leke med barn. Hun er utrolig herlig og har en fantastisk personlighet. Vi gleder oss til mange flotte år og opplevelser med henne.


  Alle våre hunder går daglig mellom sauer, ender, høns, kuer, hester, kaniner og barn og det er aldri noe tull eller problemer verken med tanke på jaging eller annet.Hundene våre liker å være med å stelle og fore dyrene og se til de på beitene om sommeren. Kyllinger og kaniner kan gå mellom beina på hundene som er svært forsiktige med de små.